Одабрано Федерација/БиХ

АТВ: Комшићева Демократска фронта кандидује Чеду Јовановића за кантоналног министра

НАВОДНО ТАМО ГДЈЕ ЈОЈ ЈЕ ЗБОГ КОНСТИТУТИВНОСТИ ПОТРЕБАН СРБИН

ДЕМОКРАТСКА фронта Жељка Комшића кандидовала је Чедомира Јовановића за функцију министра у више кантоланих влада у БиХ, између осталих и за министра образовања УСК, незванично јавља АТВ.

Јовановић, који је уједно и савјетник лидера ДФ и хрватског члана Предсједништва БиХ, кандидат је за позиције на којима је због конститутивности потребан Србин.

Лидер Либерално демократске партије је доживио крах на недавно одржаним изборима у Србији гдје је био носилац листе Коалиције за мир, која је освојила свега 0,32 одсто.

Коалицију за мир поред ЛДП чинло је још девет покрета и странака, али није успјела да освоји ни близу три одсто гласова, колико је потребно за улазак у Скупштину Србије.

Ову колицију чине: ЛДП, Толеранција Србије, Бошњачка грађанска странка, Странка Црногораца, Влашка народна странка, Либерално демократски покрет Војводине, Удружење Југословена у Србији, Акциона мрежа асоцијација и ромских организација, Удружење грађана „Румуни Хомоља“ и Скаска.

Републичка изборна комисија одбила је приговор Коалиције за мир, на рјешење РИК-а којим је та комисија одбацила приједлог изборне листе Чедомира Јовановића да јој се утврди положај коалиције странака националних мањина.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар