Главно Федерација/БиХ

Чланови Предсједништва БиХ 8. октобра на почетку градње аутопута Београд-Сарајево

КОМШИЋ: НАДАМ СЕ ДА ЋЕГОСПОДИН ВУЧИЋ БИТИ МУДРИЈИ ОД НЕКИХ ПОЛИТИЧАРА ОДАВДЕ
  • Истога дана ће доћи до трилатералног састанка првих личности Србије, БиХ и Турске

ПРЕДСЈЕДНИШТВО БиХ је данас на сједници у Сарајеву прихватило позив Александра Вучића, предсједника Србије, да 8. октобра присуствује полагању камена темељца за изградњу брзе цесте Београд – Сарајево.

Полагању камена темљеца за брзу цесту требало би да присуствује и Реџеп Тајип Ердоан.

Из Кабинета Шефика Џаферовића, бошњачког члана Предсједништва, потврђено је да су чланови Предсједништва прихватили  и позив словеначког предсједника Борута Пахора, да посјете Словенију.

Чланови Предсједништва БиХ претходно су разговарали са амбасадорима САД, Италије, Француске, Велике Британије и Њемачке у БиХ.

„Састанак са амбасадорима САД, Велике Британије, Француске и Италије био је кратак. Ми смо их саслушали, имали су неке приједлоге везане за политичку ситуацију у БиХ, неформирање власти, АНП-а. Ништа конкретно није договорено, само смо их саслушали. Још увијек статус кво када је ријеч о избору мандатара“, рекао је Жељко Комшић предсједавајући Предсједништва БиХ након сједнице Предсједништва.

Казао је да су чланови Предсједништва БиХ прихватили позив Александра Вучића, предсједника Србије, да дођу на трилатерални састанак између Србије, БиХ и Турске који ће бити одржан 8. октобра и да положе камен темељац код Раче за изградњу брзе цесте Београд – Сарајево.

Замољен да прокоментарише сутрашњи састанак парламентарних странака из РС са Александром Вучићем у Београду, Комшић је рекао да се нада, али више од тога очекује да ће „господин Вучић бити мудрији од неких политичара овдје“.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар