Федерација/БиХ

Човић: Бошњаци су Хрватима опет изабрали Комшића за члана Предсједништва БиХ

УПОЗОРИО БОШЊАКЕ ДА ТО НИЈЕ ДОБРО НИ ЗА ЊИХ НИ ЗА БиХ И ДА МОЖЕ ИЗАЗВАТИ `НЕВИЂЕНУ КРИЗУ`
  • Драган ЧОВИЋ: Хрватски народ је послао поруку да је конститутиван и да је проевропски. Жалости ме што Бошњаци то нису разумјели и што су се опредијелили другачије. Мислио сам да то неће урадити. Ми ћемо у хрватском гласачком тијелу имати 80 посто. Не можете Бошњаци Хрватима бирати легитимне представнике, то је пут назадовања, то није европски пут. То је порука и представницима међународних институција

ДРАГАН Човић – предсједник ХДЗ-а – одржао је конференцију за медије након првих изборних резултата, видно разочаран чињеницом да су Бошњаци масовно гласали за Жељка Комшића.

Човић је на почетку казао да очекује око 155.000 гласова и да је то више него што је очекивао.

„Подршка је далеко боља него што смо очекивали. Надам се укупној цифри од 155.000 гласова. Ако знамо колико је наше бирачко тијело желим се захвалити свима и преузети обавезу. Заједништво је резултирало добрим резултатом”, казао је Човић.

Ипак, видно је разочаран гласовима Бошњака, који су по свему судећи изабрали Жељка Комшића за члана Предсједништва из реда хрватског народа.

„Ово је порука свима, хрватски народ је послао поруку да је конститутиван и да је проевропски. Жалости ме што Бошњаци то нису разумјели и што су се опредијелили другачије. Мислио сам да то неће урадити. Ми ћемо у хрватском гласачком тијелу имати 80 посто. Не можете Бошњаци Хрватима бирати легитимне представнике, то је пут назадовања, то није европски пут. То је порука и представницима међународних институција. Трудили смо се да измијенимо Изборни закон. Сада се види када је превага у рукама најмногобројнијег народа. Вјерујем да ће међу Бошњацима бити разумијевања јер то није добро за бошњачки народ и БиХ и то може изазвати невиђену кризу. Свјесни смо те одговорности”, поручио је Човић.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар