Главно Федерација/БиХ

Човић: Пељешки мост у интересу читаве БиХ, а не само хрватског народа у БиХ

ОЦИЈЕНИО ДА ЈЕ `МОСТ` ВЕЋ ПОСТАО ДИО ПРЕДИЗБОРНЕ КАМПАЊЕ
  • „Још нико од миграната није добио азил јер то су очито економски мигранти. Ми смо за рок од 24 сата умјесто 14 дана. То значи да мигранти буде задржан на граници 24 сата и да буде враћен одакле је дошао. То је став моје политичке опције“

ЧЛАН Предсједништва Босне и Херцеговине Драган Човић изјавио је данас да је он највећи заговорник евроатлантског пута БиХ, али да је неусвајање Изборног закона одвукло БиХ од кандидатског статуса.

Он је након сједнице Предсједништва БиХ казао да је извјесно да у овом изборном циклусу нећемо добити статус кандидата за чланство у ЕУ.

Да је било измјена Изборног закона добили би кандидатски статус и активирали МАП, рекао је Човић.

Истакао је да када је у питању изградња пељешког моста да је превише тога речено и да се на данашњој сједници Предсједништва БиХ није разговарало о томе, осим размјене кратких информација.

„Информирали смо се ко је шта урадио, али није била тачка дневног реда. Данас је то тема у функцији предизборне кампања политичких партија у Сарајеву и то ће се вјероватно тако наставити још који дан“, изјавио је Човић.

Он сматра позитивним градњу пељешког моста истакавши да је „мост у интересу читаве БиХ, а не само хрватског народа у БиХ“.

Прокоментирао је и мигрантску кризу у БиХ казавши да су прије неколико дана окупили све представнике релевантних институција у БиХ који имају законска задужења и надлежност, те истакао да се граница мора затворити.

„Сви смо крајње озбиљно схватили ситуацију. Ми морамо надзирати ко улази у БиХ, а за то нам требају средства и људи. Била је проблематика око финансијских средстава, али то ће, надамо се, бити ријешено“, казао је Човић.

Подсјетио је да према закону мигранти имају право 14 дана да бораве на бх. простору од тренутка када затраже азил.

„Ми не знамо ни о коме се ради. Рекли смо да имамо довољно снажну парламентарну већину да то промијенимо. Још нико није добио азил јер то су очито економски мигранти. Ми смо за рок од 24 сата умјесто 14 дана. То значи да мигранти буде задржан на граници 24 сата и да буде враћен одакле је дошао. То је став моје политичке опције“, потцртао је Човић истакавши да се мигрантска криза злоупотребљава и да је то данас бизнис већи од бизниса наркотицима.

Човић је упозорио да би се у зимском периоду могла додатно погоршати мигрантска криза.

На вечерашњем сусрету с премијером Републике Хрватске Андрејем Пленковићем, како је рекао, неће разговарати о Пељешком мосту, већ о пројектима и времену које тек предстоји.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар