Федерација/БиХ

Додик: БиХ, оваква каква је, нема механизме да одговори на мигрантску кризу

НАГЛАСИО ДА ЋЕ БИТИ ПРОТИВ ДА БиХ УЗМЕ ПАРЕ ИЗ ЕУ ДА БИ ПРИМАЛА МИГРАНТЕ КОЈИХ САДА ИМА 4.000

ПРЕДСЈЕДАВАЈУЋИ Предсједништва БиХ Милорад Додик сматра да је БиХ потпуно заказала када је у питању мигрантска криза и да нема механизам за борбу против тога.

„У БиХ тренутно има око 4.000 миграната који су смјештени на различитим локацијама. Ми не знамо гдје су они, а политика Европе која се односи на мигранте задире у стабилност Европе и покушава да мигранте смјести у додирне земље”, рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

Додик је рекао да је аустријски канцелар Себастијан Курц прије неколико мјесеци понудио финансијску помоћ земљама, које граниче са ЕУ и које прихвате да формирају кампове за мигранте.

„Залагаћу се да сваку финансијску помоћ одбијемо са становишта обавеза да прихватимо мигранте. Ова клацкалица предуго траје. Мигранти су озбиљан безбједносни, социјални, здравствени и комуникацијски проблем”, рекао је Додик.

Он каже да БиХ, оваква каква је, нема механизме да одговори на то питање.

„Потрудићу се да покушамо наћи неке одговоре у Предсједништву “, рекао је Додик.

Он је додао да је Предсједништво БиХ имало на дневном реду питање миграната, које је „веома аљкаво“ припремљено, при чему је предсједавајући Савјета министара усмено представио ситуацију од љетос, што говори о томе како се тамо тај посао обавља.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар