Федерација/БиХ

Додик: Чувајмо Српску – српски народ је сигуран само тамо гдје имамо државу

У ГРАДИШЦИ ОБИЉЕЖЕНО 25 ГОДИНА ОД СТРАДАЊА СРБА ИЗ ЗАПАДНЕ СЛАВОНИЈЕ
  • Српски члан Предсједништва БиХ Милорад ДОДИК: Срби су највећи страдалници прошлог вијека. Акција хрватске војске „Бљесак“ никада не смије бити заборављена

СРПСКИ члан Предсједништва БиХ Милорад Додик истакао је данас у Градишци на обиљежавању 25 године од страдања и егзодуса српског народа из западне Славоније, да су Срби највећи страдалници прошлог вијека, те да акција хрватске војске „Бљесак“ никада не смије бити заборављена.

„Завјетујемо се да ћемо бранити слободу српског народа. Само тамо гдје имамо државу можемо говорити о очувању српског народа“,  поручио је Додик и додао да је важно јачати Републику Српску.

У ријеку Саву код моста у Градишци спуштени су вијенци у знак сјећања на све убијене и прогнане Србе из западне Славоније током хрватске војно-полицијске акције „Бљесак“ 1995. године.

Вијенце су у ријеку Саву спустили предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, министар рада и борачко-инвалидске заштите Душко Милуновић, градоначелник Градишке Зоран Аџић, те представници Срба избјеглих из западне Славоније.

Претходно су положени вијенци на спомен-плочу српским жртвама из западне Славоније.

Вијенце су положили Цвијановићева, Додик, Милуновић, Аџић, те представници Срба избјеглих из западне Славоније.

Народ западне Славоније кренуо је у егзодус према Републици Српској, а на путу према мосту спаса до ријеке Саве сустизале су их авионске бомбе, `маљутке` из хеликоптера, топовске гранате и снајперски меци.

За убијање и протјеривање Срба у акцији „Бљесак“ хрватских оружаних снага у западној Славонији још нико није одговарао.

(РТРС)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар