Федерација/БиХ

Додик: Ђукановић не може добити битку против СПЦ иако јој је спремио голготу

„ЦРНА ГОРА РАДИ ПРОТИВ СРПСКИХ НАЦИОНАЛНИХ ИНТЕРЕСА И СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ“
  • Гостујући на сарајевској Фејс телевизији, српски члан Предсједништва БиХ подсјетио да је Ђукановић некада био Србин, да је предводио српску националну политику у Црној Гори,да је био коректан према СПЦ и оспоравао независност Косова, али да се онда све промјенило, па је сада миљеник политичког Сарајева
  • „Никада с њим – нагласио је Милорад ДОДИК – нисам имао пословни однос, никада нисам ништа урадио што би ме могло повезати са том структуром. Признавао сам легитимитет, а он је покушавао да се докаже центрима моћи тако што је клеветао Додика. Рекао је Бајдену да је Додик тројански коњ руске политике на Балкану. Ја њега никада нисам коментарисао – све до вечерас“

СРПСКИ члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да предсједник Црне Горе Мило Ђукановић не може добити битку против Српске православне цркве и да неће проћи оно што ради да би оспорио српски национални интерес, већ ће бити политичка жртва.

Додик је гостујући на сарајевској Фејс телевизији подсјетио да је Ђукановић некада био Србин, да је предводио српску националну политику у Црној Гори, био коректан према СПЦ, оспоравао независност Косова, али да се онда све промјенило, те да је сада постао миљеник политичког Сарајева.

Он је напоменуо да је Ђукановић охрабривао независност Републике Српске и да је „свашта причао о Сарајеву“.

Између нас је пукло када сам покушавао да нормализујем ствар у односима Републике Српске и Црне Горе, гдје је он покушавао да то избјегне. Ми смо увијек били коректни, па и око границе нисмо правили проблеме. Да ми нисмо дали допринос то се не би ријешило“, рекао је Додик.

Нагласио је да у овом тренутку не може да дијели политике које иду за признање Косова, као и да Црна Гора ради против српских националних интереса и СПЦ.

„Никада с њим нисам имао пословни однос, никада нисам ништа урадио што би ме могло повезати са том структуром. Признавао сам легитимитет, а он је покушавао да се докаже центрима моћи тако што је клеветао Додика. Рекао је Бајдену да је Додик тројански коњ руске политике на Балкану. Ја њега никада нисам коментарисао – све до вечерас“, рекао је Додик.

Он је објаснио како је само гласао против тога да Ђукановић посјети БиХ у условима када српски народ у Црној Гори, незадовољан донесеним законским рјешењем, масовно протествује.

Можда не треба баш да долази, можда и због њега самог, јер ће га сви питати о чему се сада тамо ради“, рекао је Додик, те подсјетио да су бошњачки и хрватски члан Предсједништва БиХ инсистирали да Ђукановић дође.

У овом тренутку Ђукановић је за СПЦ припремио голготу, донио закон који није демократски у смислу признавања вриједности које има црква, то је било подмукло, оцијенио је Додик, док је са Исламском вјерском заједницом, Католичком црквом и Јеврејском заједницом направио посебне уговоре о њиховим правима.

„За СПЦ је наметнуо закон у коме треба да деградира њено постојање и имовину. На крају је рекао да не може да направи државу која нема цркву. Нек прави цркву, ко му брани, али што на терет СПЦ“, рекао је Додик.

О Мирашу Дедеићу, поглавару канонски непризнате црногорске православне цркве, Додик је рекао да у Црној Гори слови за „особењака, лудака“, али да га у Сарајево доводе јер клевета Србе.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар