Федерација/БиХ

Додик: Ердоган је одржао ријеч да ће доћи, утврдили смо рокови за аутопут Београд-Сарајево

ТУРСКИ ЛИДЕР: НЕФОРМИРАЊЕ ВЛАСТИ НА НИВОУ БиХ ШТЕТИ СВИМА
  • Нагласио да ће Предсједништво БиХ од Савјета министра затражити да се ријеши питање моста на Сави, што је веома битна ствар код изградње аутопута
  • Нема никаквих назнака да је Косово самостална држава и у оквиру тог формата Тачи је био и позван. Ја нисам овдjе задужен за социјална питања на међународном плану

МИЛОРАД Додик, предсједавајући Предсједништва БиХ изјавио је након састанка са Реџепом Тајипом Ердоганом да га је информисао да осам мјесеци након избора у БиХ није конституисана власт, те да је турски предсједник закључио да то није добро и да то штети свима, а не само БиХ.

Састанку су присуствовали и чланови Предсједништва Шефик Џаферовић и Жељко Комшић, а Додик је новинарима казао да је захвалан Ердогану што је испунио обећање које му је дао у Анкарида ће доћи у БиХ.

Разговарали смо о више видова сарадње, а утврђени су и рокови за изградњу ауто пут БеоградСарајево“, додао је Додик и казао да ће о томе више детаља саопштити у наредном периоду.

Он је нагласио да ће Предсједништво од Савјета министра БиХ затражити да се ријеши питање моста на Сави, што је веома битна ствар код изградње аутопута.

Ердоган ће сутра на Јахорини учествовати на самиту Процеса сарадње у Југоисточној Европи (СЕЕЦП), којим БиХ завршава једногодишње предсједавање овим процесом.

Додик је казао да неће на Косово када се буде одржавао наставак споменутог форума.

У оквиру овог форума ће бити 4 или 5 предсједника држава. Захвалан сам Ердогану што је одржао обећање када смо га позвали у Анкари да дође и дошао је овдје данас“, казао је Додик, нагласивши да је стигао и предсједник Албаније.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар