Federacija/BiH

Dodik: Erdogan je održao riječ da će doći, utvrdili smo rokovi za autoput Beograd-Sarajevo

TURSKI LIDER: NEFORMIRANJE VLASTI NA NIVOU BiH ŠTETI SVIMA
  • Naglasio da će Predsjedništvo BiH od Savjeta ministra zatražiti da se riješi pitanje mosta na Savi, što je veoma bitna stvar kod izgradnje autoputa
  • Nema nikakvih naznaka da je Kosovo samostalna država i u okviru tog formata Tači je bio i pozvan. Ja nisam ovdje zadužen za socijalna pitanja na međunarodnom planu

MILORAD Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH izjavio je nakon sastanka sa Redžepom Tajipom Erdoganom da ga je informisao da osam mjeseci nakon izbora u BiH nije konstituisana vlast, te da je turski predsjednik zaključio da to nije dobro i da to šteti svima, a ne samo BiH.

Sastanku su prisustvovali i članovi Predsjedništva Šefik Džaferović i Željko Komšić, a Dodik je novinarima kazao da je zahvalan Erdoganu što je ispunio obećanje koje mu je dao u Ankarida će doći u BiH.

Razgovarali smo o više vidova saradnje, a utvrđeni su i rokovi za izgradnju auto put BeogradSarajevo“, dodao je Dodik i kazao da će o tome više detalja saopštiti u narednom periodu.

On je naglasio da će Predsjedništvo od Savjeta ministra BiH zatražiti da se riješi pitanje mosta na Savi, što je veoma bitna stvar kod izgradnje autoputa.

Erdogan će sutra na Jahorini učestvovati na samitu Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi (SEECP), kojim BiH završava jednogodišnje predsjedavanje ovim procesom.

Dodik je kazao da neće na Kosovo kada se bude održavao nastavak spomenutog foruma.

U okviru ovog foruma će biti 4 ili 5 predsjednika država. Zahvalan sam Erdoganu što je održao obećanje kada smo ga pozvali u Ankari da dođe i došao je ovdje danas“, kazao je Dodik, naglasivši da je stigao i predsjednik Albanije.

 

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar