Федерација/БиХ

Додик: Фирма која у овај ситуацији отпусти радника нека не очекује државну помоћ

„НЕКИ КОЈИ СУ ДОШЛИ ИЗ ИНОСТРАНСТВА ШЕТАЈУ ОКОЛО, А НАШИ ГРАЂАНИ ПОШТУЈУ МЈЕРЕ“
  • „Република Српска мора већ данас да рјеши питње своје самоодбране. Нисмо поражени, али јесмо забринути. Желимо да спријечимо улазак људи који су носиоци вируса, и да их ставимо у карантине“
  • „Влада Република Српске је предузела све мјере, док то не могу да кажем за Владу Федерације БиХ. Опасност је оног тренутка када епидемија постане масовнија, јер домови здравља не би могли да приме велики број људи“

СРПСКИ члан Предсједништва Милорад Додик рекао је да неодговорни грађани својим понашањем угрожавају јавно здравље и угрожавају борбу против вируса корона.

„Влада Српске ће данас донијети одлуку да се на свим граничним прелазима поставе пунктови“, рекао је Додик у интервјуу за РТРС.

Додао је да сваки привредни субјект који у овај ситуацији отпусти радника не треба да очекује државну помоћ.

Истакао је да је овај вирус невидљива опасност.

„Зато предузимамо низ мјера, и то тражи солидарност, која је неопходна. Влада Република Српске је предузела све мјере, док то не могу да кажем за Владу Федерације БиХ. Опасност је оног тренутка када епидемија постане масовнија, јер Домови здравља не могу примити велики број људи, и то постаје изазов“, нагласио је Додик за РТРС.

Истакао је да грађани Републике Српске поштују мјере.

„Али, примјетили смо да се неки људи који су дошли из иностранства шетају около, док наши грађани поштују мјере. Република Српска мора већ данас да рјеши питње своје самоодбране. Нисмо поражени, али јесмо забринути. Желимо да спријечимо улазак људи који су носиоци вируса, и да их ставимо у карантине. У Предсједништву БиХ су несигурни, хоће или неће. Желим да похвалим бањалучку локалну управу која добро ради, али прије свега становништво које је дисциплиновано, и то је најбољи доказ колико смо одоговорни“, навео је Додик у емисји Интервју РТРС-а.

Рекао је и да су званичници у контактима са амбасадом Кине у БиХ и свјетским организацијама, те додао да је циљ да се добију неопходна средства.

„Поносан сам на наше људе. Али сада више него икада важи она народна „у се и у своје кљусе“. Ми смо буквално откачени од ЕУ и земаља Европске уније, које са правом или не штите себе. А, сав тај проблем је стигао са Запада“, поручио је он.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар