Федерација/БиХ

Додик Изетбеговићу: Српска има границу са Хрватском, а привремену границу са Србијом

ЛИДЕР СДА: У БиХ НИШТА НЕ ПРИПАДА САМО СРБИМА ОСИМ НАЗИВА “РЕПУБЛИКА СРПСКА“
  • Поводом 25. новембра, који се у ФБиХ обиљежава као „дан државности БиХ“, поручио Бошњацима: „На засједању ЗАВНОБиХ-а у Мркоњић Граду нису већински учествовали. Они нису били у антифашистичком покрету, било је неколико интелектуалаца муслимана који су се изјашњавали као Срби и Хрвати, али Бошњака није било и сада је то одједном њихов празник

СРПСКИ члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да српски народ има Републику Српску и своје институције и да Бакир Изетбеговић може само да се „заноси“.

„Српски народ има вољу за својом Републиком која има границу према Хрватској и привремену границу према Србији“, рекао је Додик новинарима у Кришковцима код Лакташа.

Поводом изјаве лидера СДА Бакира Изетбеговића да ништа у БиХ није само српско осим назива Република Српска, Додик је рекао да Изетбеговић „може само да се заноси“.

„У Бањалуци су институције које су под управом српског народа. Не желимо тиме да пошаљемо поруку Бошњацима да нису добродошли, али то је чињеница“, истакао је Додик.

Он је навео да разумије фрустрацију бошњачких политичара јер у Федерацији БиХ имају власт само у кантону или два, а и у том ентитету дијеле је са хрватским народом.

„Тако је у Федерацији, док на нивоу БиХ морају да уважавају наше ставове“, додао је Додик.

Говорећи о 25. новембру, који се у ФБиХ обиљежава као „дан државности БиХ“, Додик је поновио да њихове тврдње о овом датуму нису тачне.

„На засједању ЗАВНОБиХ-а у Мркоњић Граду нису већински учествовали. Они нису били у антифашистичком покрету, било је неколико интелектуалаца муслимана који су се изјашњавали као Срби и Хрвати, али Бошњака није било и сада је то одједном њихов празник“, рекао је Додик.

Изетбеговић је раније данас рекао да је сваки педаљ БиХ заједнички и да ништа у БиХ није само српско осим назива Република Српска, пренио је портал Klix.ba.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар