Федерација/БиХ

Додик: Лажне су тврдње СДА о Годишњем националном плану – АНП се неће десити!

„ДОЛАЗИМ И НА РЕДОВНУ И НА ВАНРЕДНУ СЈЕДНИЦУ ПРЕДСЈЕДНИШТВА БиХ“
  • „У члану три пише да треба поштовати Устав и закон и уважавати мишљења свих нивоа власти. Ни једна одлука неће прејудицирати чланство, то је најважнији став у том члану три. Како онда можемо донијети било какву одлуку која прејудицира чланство, а АНП је документ који каже да је то план за чланство у НАТО-у? Према томе, од тога нема ништа. СДА измишља да смо нешто договорили

ЛАЖНЕ су тврдње СДА о Годишњем националном плану – рекао је за „Независне“ српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.

Рекао је и да ће доћи на заказану сједницу и да ће свој став изнијети на сједници.

Казао је да СДА измишља и даје лажна саопштења и да не постоји никакав ревидирани АНП који је договорен.

„У члану три пише да треба поштовати Устав и закон и уважавати мишљења свих нивоа власти. Ни једна одлука неће прејудицирати чланство, то је најважнији став у том члану три. Како онда можемо донијети било какву одлуку која прејудицира чланство, а АНП је документ који каже да је то план за чланство у НАТО-у? Према томе, од тога нема ништа. СДА измишља да смо нешто договорили, ја сам рекао да се АНП неће десити. Има дневни ред, долазим на редовну и на ванредну сједницу, видјећемо шта ће бити“, рекао је Додик.

Раније данас, из СДА је саопштено да је једино рјешење за превазилажење тренутног застоја у процесу евроатлантских интеграција и формирању Савјета министара усвајање модификованог годишњег националног програма, који је законска обавеза и дио споразума који су потписали лидери СДА, ХДЗ-а и СНСД-а.

Из СДА су навели да ће одбијање дијалога и компромисног рјешења имати негативне посљедице за процес формирања Савјета министара, наставак евроатлантских интеграција и укупну ситуацију у БиХ.

https://www.nezavisne.com/novosti/bih/Dodik-Lazne-tvrdnje-SDA-o-godisnjem-nacionalnom-planu/553465

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар