Федерација/БиХ

Додик: Мектић или говори по инструкцијама обавјештајне службе или су им прислушни уређаји заказали

„ДА ЈЕ ДОШАО НА САСТАНАК КОД ЖЕЉКЕ ЦВИЈАНОВИЋ ПОВОДОМ НАТО БИ МУ СВЕ БИЛО ЈАСНО“
  • „Нисам видио Мектића на састанку који сам имао са Метјуом Палмером“, додао је Милорад ДОДИК одговарајући на питање Срне како коментарише Мектићеву изјаву да је „Додик рекао Палмеру да је за НАТО и молио га да Предсједништво не гласа о томе већ Савјет министара“

ПРЕДСЈЕДАВАЈУЋИ Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је Срни да министар безбједности у Савјету министара Драган Мектић није присуствовао састанку који је имао са замјеником помоћника државног секретара САД Метјуом Палмером, па не зна да ли и сада даје изјаве према инструкцијама обавјештајне службе, како то ради годинама, а којој су прислушни уређаји очигледно заказали.

„Нисам видио Мектића на састанку који сам имао са Палмером“, рекао је Додик одговарајући на питање Срне како коментарише Мектићеву изјаву да је „Додик рекао Палмеру да је за НАТО и молио га да Предсједништво не гласа о томе већ Савјет министара“.

Додик је истакао да више забрињава то што се Мектић, као и министар спољне трговине и економских односа БиХ Мирко Шаровић и министар спољних послова Игор Црнадак нису јуче одазвали на позив предсједника Републике Српске Жељке Цвијановић да у озбиљном политичком дијалогу најважнијих представника власти Српске, заједничких институција и цивилног сектора, буду усвојени закључци о питању НАТО интеграција, а због најаве активирања МАП-а.

„Да је дошао на састанак, све би му било јасно“, поручио је Додик.

Он је нагласио да су и Мектић, Шаровић и Црнадак недоласком на тај састанак јасно поручили какав је њихов став о том питању, али и када је ријеч о сарадњи са институцијама Републике у којој су бирани на изборима.

Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик се са Палмером састао 5. децембра у Сарајеву и рекао му да поступања представника Републике Српске у заједничким институцијама морају да буду у оквиру резолуције Народне скупштине Српске о војној неутралности и поручио да је за БиХ најбољи процес демилитаризације.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар