Федерација/БиХ

Додик: На границу са Србијом и Црном Гором нећемо пустити ни полицију ФБиХ ни кантоналних МУП

„СРПСКА НЕЋЕ ДОЗВОЛИТИ КРШЕЊЕ ДЕЈТОНСКОГ СПОРАЗУМА – ТАКО ЋЕ БИТИ ЗАУВИЈЕК“
  • „Најава Савјета министара у техничком мандату да ће Министарство безбједности сачинити приједлог споразума о пружању помоћи ентитетским МУП-овима и оперативној сарадњи у надзору границе и у склопу рјешавања мигрантске кризе подли је покушај да Министарство безбједности прибави надлежности које му по Уставу и законима не припадају, а да Савјет министара постане влада

ПРЕДСЈЕДАВАЈУЋИ Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да на границу са Србијом и Црном Гором неће изаћи полиција из Министарства унутрашњих послова (МУП) Федерације БиХ, нити из кантоналних МУП-ова јер то није предвиђено Дејтонским споразумом.

„У Дејтонском споразуму јасно пише да полиција једног ентитета, нити кантона не може прелазити у други ентитет без сагласности тог ентитета. Такве сагласности Српске нема и неће је ни бити. Тиме на све начине покушавају да дестабилизују Српску“, нагласио је Додик.

Он је рекао да чланови Савјета министара у техничком мандату могу доносити било какве акте, али да Српска неће дозволити кршење Дејтонског споразума.

„То нека им је јасно заувијек“, рекао је српски члан Предсједништва БиХ за „Глас Српске“.

Додик је истакао да је најава Савјета министара у техничком мандату да ће Министарство безбједности сачинити приједлог споразума о пружању помоћи ентитетским МУП-овима и оперативној сарадњи у надзору границе и у склопу рјешавања мигрантске кризе подли покушај да Министарство безбједности прибави надлежности које му по Уставу и законима не припадају, а да Савјет министара постане влада.

„Тако осмишљене активности у тренуцима када треба конституисати власт на нивоу БиХ неће допринијети позитивној атмосфери. Забрињавајућа је чињеница да предлажу такво рјешење, а да нико није контактирао МУП Српске. Ниједно рјешење неће проћи без сагласности Српске која за такву замисао сигурно неће дати сагласност“, навео је Додик.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар