Федерација/БиХ

Додик напустио састанак са делегацијом ПИК јер у просторији није било заставе Српске

СА ПАЛМЕРОМ ПРВО РАЗГОВАРАО ЗАЈЕДНО СА КОМШИЋЕМ И ЏАФЕРОВИЋЕМ ПА - ОДВОЈЕНО
  • Лично обезбјеђење Милорада Додика (из Полиције РС) ушло у зграду Предсједништва БиХ заједно с њим

ПРИПАДНИЦИ личног обезбјеђења предсједавајућег Предсједништва БиХ Милорада Додика данас су ушли с њим у зграду Предсједништва БиХ, сазнаје агенција Срна.

Ријеч је о члановима Додиковог личног обезбјеђења из састава Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

Они су заједно с Додиком ушли у зграду Предсједништва.

Додик је раније данас напустио састанак чланова Предсједништва са делегацијом Управног одбора Савјета за спровођење мира (ПИК), јер на састанку није истакнута застава Републике Српске, а застава БиХ и Федерације БиХ (ФБиХ) јесте, те објаснио да је БиХ према члану три Устава БиХ састављена од Републике Српске и ФБиХ и да он жели да Српска буде представљена заставом, у складу са Уставом.

Додик је, иначе, на почетку састанка чланова Предсједништва са замјеником помоћника државног секретара САД Метјуом Палмером рекао да очекује да ће власт на нивоу БиХ бити брзо формирана и изразио наду, уколико би се ишло овим темпом, да би до краја године могао бити формиран Савјет министара.

Додик је подсјетио да је сутра конститутивна сједница Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ и да би руководство овог дома требало да чине представници СНСД-а, СДА и ХДЗ-а БиХ.

Након овог заједничког састанка Додика и чланова Предсједништва БиХ Шефика Џаферовића и Жељка Комшића са Палмером, Додик је одвојено разговарао са замјеником помоћника државног секретара САД у свом кабинету.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар