Федерација/БиХ

Додик: НАТО бомбардовањима Српске и Србије исписао најсрамније странице новије историје

„ТИ НАПАДИ ОСТАВИЛИ СУ ТРАЈАН И НЕИЗБРИСИВ ПЕЧАТ У КОЛЕКТИВНОЈ СВИЈЕСТИ НАШЕГ НАРОДА“
  • Српски члан Предсједништва БиХ: „Ваздушним операцијама на Републику Српску НАТО се отворено сврстао на једну страну у грађанском рату у БиХ и утицао на коначан исход рата. Осиромашени уранијум, који је у тим операцијама бачен на територију и Српске и Србије, и данас убија нашу дјецу

СРПСКИ члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да је бомбардовањем, најприје, Републике Српске, а потом и Србије, НАТО исписао најсрамније странице историје на европском континенту од завршетка Другог свјетског рата.

„Ваздушним операцијама на Републику Српску НАТО се отворено сврстао на једну страну у грађанском рату у БиХ и утицао на коначан исход рата. Осиромашени уранијум, који је у тим операцијама бачен на територију и Српске и Србије, и данас убија нашу дјецу, па се може рећи да НАТО операције и 24 године послије имају погубне ефекте по Републику Српску и њен народ“, рекао је Додик Срни поводом 9. септембра – Дана сјећања на жртве НАТО бомбардовања у Републици Српској.

У дану када се сјећамо својих пострадалих, рањених и болесних, Додик је изразио саучешће породицама страдалих и солидарност са свима који се и данас боре са најтежим болестима, као посљедицом операције НАТО савеза.

„Ваздушни удари НАТО-а деведесетих година прошлог вијека на Републику Српску оставили су трајан и неизбрисив печат у колективној свијести нашег народа“, истакао је српски члан Предсједништва БиХ.

У Источној Илиџи и Источном Новом Сарајеву се обиљежава Дан сјећања на жртве НАТО бомбардовања у Републици Српској током којег је убијено 46 војника и више од 50 цивила.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар