Federacija/BiH

Dodik: Neću pristati ni na kakve kompromise – u sporazumu od 5. avgusta sve jasno piše

„NEMA KALKULACIJA SA NATO – I NJEMAČKI VOJNICI TRAŽE ODŠTETU ZA OSIROMAŠENI URANIJUM“

SRPSKI član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da sa formiranjem vlasti na nivou BiH ne treba da se kalkuliše, da u Sporazumu koji su potpisala trojica lidera sve jasno piše i da zbog toga neće pristati ni na kakve kompromise.

Dodik je istakao da je riječ o legitimnom predstavljanju i da se dobro zna ko su izborni pobjednici.

Samo ću reći da nema cijene, pa ni za formiranje Savjeta ministara, koju smo spremni da platimo da kalkulišemo s tom pričom o NATO-u. Pogledajte porodice stradalih vojnika Italijana koji su ovdje bili u operacijama u vrijeme bombardovanja. Oni su dobili na njihovim sudovima da im isplate odštetu zato što nisu bili obaviješteni da će biti bačen osiromašeni uranijum, i da su zbog toga poobolijevali od malignih bolesti. Umrlo ih je 17. A evo sada su se oglasili i njemački vojnici“, rekao je Dodik za RTRS.

Lideri SNSD-a Milorad Dodik, HDZ-a BiH Dragan Čović i SDA Bakir Izetbegović potpisali su 5. avgusta u Sarajevu dokument Principi za formiranje vlasti na nivou BiH kojim je dogovoreno da za 30 dana bude formiran Savjet ministara, te izmjene Izbornog zakona i ukidanje nadležnosti OHR-a.

(Srna)

 

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar