Федерација/БиХ

Додик: Ништа везано за НАТО нећу подржати

РЕАКЦИЈА НА ВИЈЕСТИ ДА ЋЕ АЛИЈАНСА АКТИВИРАТИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА БиХ (МАП)
  • „Не знам шта је намјера да се управо сада нешто убрза. Да ли да се искуша БиХ или да се покаже сва апсурдност ситуације у БиХ“

ПРЕДСЈЕДАВАЈУЋИ Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је на вечерашњој конференцији за новинаре да ће се придржавати резолуције Народне скупштине РС о војној неутралности и да ништа што се тиче НАТО-а с његове стране „неће бити подржано“.

Он је конференцију за медије сазвао поводом информације да ће на сутрашњем састанку министара спољних послова земаља чланица НАТО-а бити активиран Акциони план за чланство (МАП) за БиХ.

„И сам генерални секретар НАТО-а каже да је одлука на БиХ. У том погледу ја ћу се придржавати резолуције Парламента РС о војној неутралности. Нажалост, сва политика западних држава је била по систему – ако прође, прође. Данас се геополитичка ситуација потпуно промијенила. Свакако и бомбардовање Срба у РС и у Србији је допринијело нашем ставу“, казао је Додик, те је додао:

„Не знам шта је била намјера да се управо сада то нешто убрза. Да ли да се искуша БиХ или да се покаже сва апсурдност ситуације у БиХ“, казао је Додик.

Иначе, Додик и остали чланови Предсједништва БиХ сутра ће разговарати и са замјеником помоћника државног секретара САД Метјуом Палмером.

(klix)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар