Федерација/БиХ

Додик отворио Трговинско представништво Републике Српске у Санкт Петербургу

УЧЕСТВОВАО И У РАДУ ШЕСТОГ МЕЂУНАРОДНОГ КОНГРЕСА „САНКТ ПЕТЕРБУРГ И СЛОВЕНСКИ СВИЈЕТ“
  • Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад ДОДИК: „Овдје разговарамо како побољшати сарадњу у свим областима и зато је Представништво веома важно“

ПРЕДСЈЕДАВАЈУЋИ Предсједништва БиХ Милорад Додик и вршилац дужности губернатора Санкт Петербурга Александар Беглов отворили су данас у овом руском граду Трговинско представништво Републике Српске.

Додик је нагласио да је то још један корак ка јачању сарадње са овим градом и Руском Федерацијом.

„Наша вишегодишња сарадња са Санкт Петербургом на многим пољима је резултирала чињеницом да смо овдје отворили Представништво Републике Српске, трговинско-економско и да у том погледу стварамо што боље услове за упознавање о економским, политичким, социјалним, културним, образовним и сваким другим питањима. Обострана намјера Санкт Петербурга и Републике Српске је да ту сарадњу развијамо“, рекао је Додик за Радио Републике Српске.

Предсједавајући Предсједништва БиХ учествовао је и на Шестом међународном конгресу „Санкт Петербург и словенски свијет“, у оквиру којег је и отворено Представништво.

Додик је подсјетио да су недавно приликом завршетка реконструкције Универзитетског клиничког центра Републике Српске у Бањалуци боравили и медицински стручњаци из Санкт Петербурга, који су у овој здравственој установи обавили и одређене оперативне захвате.

„Овдје разговарамо како побољшати сарадњу у свим областима и зато је Представништво веома важно“, истакао је Додик.

Прије званичне церемоније отварања Представништва, одржана је пленарна сједница конгреса „Санкт Петербург и словенски свијет“ под називом „Увођење иновација и њихова успјешна примјена у животу градова“.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар