Федерација/БиХ

Додик: Овај 21. вијек треба да буде вијек уједињења српског народа

ПОСТОЈАЊЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ ЈЕ ЗАЛОГ СЛОБОДЕ СРПСКОГ НАРОДА
  • Чињеница је да су устанак против фашиста на простору бивше Југославије дигли Срби, свуда гдје су живјели, од Хрватске, Босне, Србије… Они који су разбили Југославију данас покушавају да прибаве себи антифашистичка обиљежја, а у суштини су разбили једну од основних вриједности фашистичке борбе, а то је била Југославија
  • „Постоји Титово наређење из 1944. године којим је тражио да се, када се уђе у Србију, побију сви домаћини и да се покуша обрачунати са великосрпском идејом

СРПСКИ члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да 21. вијек треба да буде вијек уједињења српског народа који је у прошлости у континуитету био изложен разним страдањима.

На обиљежавању обиљежавању Дана побједе над фашизмом, Додик је рекао да је Србима својствено обиљежавање слободе, за коју су гинули многи српски преци и савременици.

Он је нагласио да је Република Српска залог слободе српског народа, коју званичници Српске упорно бране.

Српски народ, истакао је Додик, жели да нема ниједног разлога, повода или идеје која би могла бити наметнута да би се одрекли српског, антифашистичког, страдалничког и идентитета слободарског народа који има своју државу у Републици Српској.

Према његовим ријечима, Дан побједе над фашизмом је велики дан за човјечанство и цивилизацију која се у Другом свјетском рату изборила да сачува основне вриједности хуманизма, једнакости и слободе, за коју је српски народ дао немјерљиву жртву.

Он је рекао да су ове вриједности сачуване захваљујући совјетском народу, као и народима Југославије, прије свега српском, без чијих жртава данас не би било могуће славити слободу Европе.

– Чињеница је да су устанак против фашиста на простору бивше Југославије дигли Срби, на свим мјестима гдје су живјели, од Хрватске, Босне, Србије… Они који су разбили Југославију данас покушавају да прибаве себи антифашистичка обиљежја, а у суштини су разбили једну од основних вриједности фашистичке борбе, а то је била Југославија – рекао је Додик.

Он је нагласио да је српски народ масовно страдао у 20. вијеку, од Првог и Другог свјетског рата преко ратова током распада бивше Југославије.

– Српски народ је почишћен са многих мјеста, у Другом свјетском рату је над српским народом извршен геноцид. Усташки логори од Јасеновца, Пага, Јадовног до страдања Срба у Крагујевцу, на Сајмишту и многим другим мјестима, говоре да су Срби били мета тог рата и да је требало да буду елиминисани – нагласио је Додик.

Он је додао да ништа боља није била ни политика комунистичке Југославије према Србима.

– Из 1944. године имате једно Титово наређење којим је тражио да се, када се уђе у Србију, побију сви домаћини и да се покуша обрачунати са великосрпском идејом, што говори о томе да су Срби били у континуитету изложени разним страдањима – закључио је Додик.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар