Federacija/BiH

Dodik: PIC nije imao snage da ocijeni da je inicijativa SDA antidejtonska – to je njegov fijasko

„OPET SU POKUŠALI DA SVE AKTERE U BiH STAVE U ISTI RANG – TO JE I NEKOREKTNO“

PREDSJEDAVAJUĆI Predsjedništva BiH Milorad Dodik ocijenio je za Srnu da Upravni odbor Savjeta za sprovođenje mira (PIC/PIK) nije imao snage da danas kaže da je najavljena inicijativa SDA pred Ustavnim sudom BiH za osporavanje naziva Republika Srpska andidejtonska već je pokušao da u isti rang stavi sve aktere u BiH, što se na ovom pitanju ne može učiniti.

„Ovo je potpuni fijasko i samog PIK-a, imajući u vidu činjenicu da su Rusi zatražili zasjedanje o jednoj temi, a da se arogantnom većinom drugih došlo do postavljanja na dnevni red i nekih drugih pitanja koja nisu bila u samoj inicijativi. To je bilo nekorektno“, istakao je Dodik u telefonskoj izjavi iz Brisela.

On kaže da se, u svakom slučaju, vidjelo da oni u PIK-u pokušavaju da relativizuju to pitanje.

„Riječ je o klasičnom antidejtonskom pristupu SDA, ali, naravno, PIK nije imao snagu da kaže da je to tako. Nisam ni očekivao ništa više“, naveo je Dodik.

U zajedničkoj izjavi, koju nije podržala Ruska Federacija, ambasadori Upravnog odbora PIK-a pozvali su sve strane u BiH da se uzdrže od poteza i retorike koji pozivaju na podjele, te da se konstruktivno uključe u formiranje vlasti na svim nivoima, da bi zemlja krenula naprijed.

(Srna)

 

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar