Главно Федерација/БиХ

Додик посјету Ђукановића БиХ прогласио „деструктивном по витални ентитетски интерес“

СРПСКИ ЧЛАН ПРЕДСЈЕДНИШТВА БиХ СТАВИО ВЕТО НА ПОСЈЕТУ ПЛАНИРАНУ ЗА 2. И 3. МАРТ

ПРЕДСЈЕДНИК Црне Горе Мило Ђукановић требало би да 2. и 3. марта званично посјети БиХ, али је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик ставио вето на ту одлуку.

За закључак да Ђукановић дође у званичну посјету БиХ гласали су предсједавајући Предсједништва БиХ Жељко Комшић и бошњачки члан Шефик Џаферовић, док је Додик гласао против.

Додик је тај закључак о посјети Ђукановића прогласио „деструктивним по витални ентитетски интерес“, саопштено је послије данашње сједнице Предсједништва БиХ.

Додик је ставио вето и на одлуку о прихватању „Споразума о статусу између Босне и Херцеговине и Европске уније о активностима које спроводи Агенција за европску граничну и обалску стражу на територији Босне и Херцеговине“.

Када један од чланова Предсједништва БиХ стави вето на неки закључак или одлуку, онда се о том закључку или одлуци изјашњава парламент ентитета из којег је члан Предсједништва који је покренуо „заштиту виталног националног интереса“.

У овом случају, ако Скупштина РС у року од десет дана потврди Додиков вето, закључак и одлука Предсједништва БиХ неће ступити на снагу.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар