Федерација/БиХ

Додик са Човићем: Наредних дана биће јасно да ли Бошњаци иду на опструкцију формирања власти БиХ

И У МОСТАРУ ПОТВРДИО ДА ПРИНЦИП МОРА БИТИ ДА НИКО НИКОМЕ НЕ БИРА ПРЕДСТАВНИКЕ
  • У разговору са лидером ХДЗ оцијенио: „Основни елемент нестабилности у БиХ је покушај заузимања позиција које припадају другима“

НЕДОПУСТИВО је да се касни са формирањем власти на нивоу БиХ, а тренутни застоји иду ка томе да Бошњаци направе чак и опструкцију, поручио је Милорад Додик, предсједавајући Предсједништва БиХ и лидер СНСД-а, додајући да је мислио да ће након колелгијума Представничког дома ићи све брзо али очигледно је да у БиХ не може ништа брзо.

Он се данас у Мостару састао са Драганом Човићем, лидером Хдз-а.

„Видјећмо наредних дана да ли постоји или не постоји опструкција и даћемо одговоре на то. Имали смо и претходних година ситуацију да Бошњачка страна трага за нечим и онда „Ово је наш апел, да среде своју ситуацију“, поручио је Додик.

Рекао је да су разговарали и о реформи и изборном законодавству и да СНСД подржава принцип да једни другима не могу бирати политичке представнике.

„Без обзира на различите идеолошке приступе, БиХ је земља од два ентитета и три народа. Основни елемент нестабилности у БиХ је покушај заузимања позиција које припадају другима. Подржаћемо такав приступ и бићемо на страни једног таквог рјешења. Осим тога треба гледати рјешење Сејдић-Финци. Нико не жели да буде доведен у позицију да му други бирају његове представнике“, навео је Додик.

Човић је такође рекао да стално зову припаднике трећег народа да раде заједно.

„Разговарао сам са Радончићем, у сриједу је састанак са СДА како би што прије почели процес успоставе власти и да добијемо мандатара“, рекао је Човић.

Додао је да треба радити на пројектима без обзира да ли се ради о инфраструктури енергетској или прометној.

https://www.nezavisne.com/novosti/bih/Dodik-U-BiH-ne-moze-nista-brzo/522276

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар