Федерација/БиХ

Додик: СДС и ПДП дају прилику муслиманима да манипулишу српским интересима

УПОЗОРИО ДА НЕ СМИЈЕ БИТИ УВЕДЕН ПРИНЦИП ДА НЕКО ИЗ САРАЈЕВА НАРЕЂУЈЕ СРПСКОЈ
  • Сада желе да кажу ‘ми смо ти’ и нуде се. Па нека изволе, нека то ураде. Мислим да је за власт у Републици Српској и за саму Српску можда и непотребно размишљати о томе да улазе у власт (на нивоу БиХ) и да окрњени мандат користе у било каквом смислу
  • Српска се показала способном да се супротстави свему ономе што је штетно за њу, а долази из Сарајева у условима када су имали и члана Предсједништва и када су имали пуни састав Савјета министара, па нису ништа урадили. Према томе, неће ни овај пут

МИЛОРАД Додик, предсједник СНСД, изјавио је да је да не смије бити уведен принцип по коме ће неко из Сарајева наређивати Републици Српској шта да се ради.

Поводом најаве СДС-а и ПДП-а да би могли да формирају већину на нивоу БиХ која не би укључивала СНСД, Додик је рекао да они могу то да ураде и да није никакав проблем, али да власт која је изабрана у име народа дефинише интерес Републике Српске.

„Они то сигурно нису, али то не значи да треба да нас слушају, али свакако морају да чују. Њиховим понашањем се даје право да муслимани могу да манипулишу српским националним интересом“, рекао је за РТРС Додик, који је и српски члан Предсједништва БиХ.

Он каже да су СДС и ПДП одбили приједлог СНСД-а да заједнички иступе да се не прихвати оно што је штетно за Републику Српску и да нема Савјета министара.

„Све су то одбили у настојању да се конфронтирају прије свега са нама, односно с политикама које је народ изабрао“, рекао је Додик.

Он истиче да СДС и ПДП сада покушавају да свој политички активизам упражњавају на нивоу БиХ, јер не могу у Републици Српској, гдје су маргинални.

„Сада желе да кажу ‘ми смо ти’ и да се нуде. Па нека изволе, нека то ураде. Мислим да је за власт у Републици Српској и за саму Српску можда и непотребно размишљати о томе да улазе у власт (на нивоу БиХ) и да окрњени мандат користе у било каквом смислу“, поручио је Додик.

Он истиче да ће као српски члан Предсједништва БиХ то гледати из визуре послова које обавља.

„Српска се показала способном да се супротстави свему ономе што је штетно за њу, а долази из Сарајева у условима када су имали и члана Предсједништва и када су имали пуни састав Савјета министара, па нису ништа урадили. Према томе, неће ни овај пут“, сматра Додик.

Он наводи да је понашање СДС и ПДП против Републике Српске и да је примјер за то доношење оперативног плана за реализацију мишљења Европске комисије.

„То је нешто што је морало да се коодинира с властима Републике Српске, које имају значајан број питања која морају да заврше. Не смије бити уведен принцип по коме ће неко из Сарајева нама наређивати шта да се ради“, рекао је Додик.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар