Glavno Federacija/BiH

Dodik: Ustavni sud BiH sa strancima je okupacijski i – inkvizicijski

POZVAO KOMŠIĆA DA ZBOG MANIPULISANJA STRANCEM-SUDIJOM PODNESE OSTAVKU
  • Prekršio je odredbe Ustava. Morao se konsultovati sa druga dva člana Predsjedništva BiH, svjesno je obmanuo predstavnika Evropskog suda za ljudska prava. Moj cilj je da se utvrdi odgovornost. Ukoliko ima imalo morala neka podnese ostavku
  • Nakon sjednice Predsjedništva BiH rekao da je preglasan po svim tačkama dnevnog reda. Pokušao da predloži izmjene dnevnog reda, ali nije uspio. Sjednica brzo završena, jer je on, s obzirom na zaključke NS RS, glasao protiv dnevnog reda sjednice

MILORAD Dodik, srpski član Predsjedništva BiH, pozvao je predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića, da podnese ostavku zato što je izmanipulisao javnost u vezi imenovanja stranog sudije Ustavnog suda BiH.

Dodik tvrdi da je Komšić izmanipulisao i predsjednika Evropskog suda.

„Prekršio je odredbe Ustava. Morao se konsultovati sa druga dva člana Predsjedništva BiH, svjesno je obmanuo predstavnika Evropskog suda za ljudska prava. Moj cilj je da se utvrdi odgovornost. Ukoliko ima imalo morala neka podnese ostavku“, naglasio je Dodik.

Dodao je da će se Komšić, ako misli da može kršiti Ustav, onda morati suočiti sa onima koji će ga braniti.

Rekao je da će poslati pismo predsjedniku Evropskog suda da je obmanut. Kazao je da je Ustavni sud okupacijski za Srbe i da je inkvizicijski sud.

Dodik je nakon sjednice Predsjedništva BiH rekao da je preglasan po svim tačkama dnevnog reda.

Kazao je da je pokušao da predloži izmjene dnevnog reda, ali da nije uspio.

Istakao je da je sjednica Predsjedništva brzo završena, jer je on, s obzirom na zaključke NS RS, glasao protiv dnevnog reda sjednice.

„Ukoliko se tehnički organizujemo, sutra ili preksutra ćemo predati Predstavničkom domu Predlog zakona o prestanku mandata stranih sudija i postavljanju domaćih sudija u Ustavni sud BiH“, izjavio je Dodik.

Dodik je poručio da ga uhapse ako mogu, jer kako je rekao zašto bi on poštovao Ustavni sud.

Tvrdi da nije potrebno mijenjati Ustrav da se uklone strane sudije.

„Glasaću i protiv odluke o vremenskoj prognozi ako dođe u Predsjedništvo“, rekao je Dodik.

https://www.nezavisne.com/novosti/bih/Dodik-preglasan-po-svim-tackama-dnevnog-reda/584731

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar