Главно Федерација/БиХ

Изетбеговић: Човић ми је рекао да Хрвате само лоше држање Бошњака може окренути ка трећем ентитету

ЧОВИЋ: ЗАИСТА САМ РЕКАО ДА ТЕЋИ ЕНТИТЕТ МОЖЕ НАПРАВИТИ САМО НЕОДГОВОРНА ПОЛИТИКА БОШЊАКА

БАКИР Изетбеговић, лидер СДА, рекао је да је од ХДЗ-а добио одговор да Хрвати не кане правити никакав трећи ентитет и да их, као што кажу, једино нека лоша бошњачка политика може поново покренути у том смјеру.

„Имали смо необично искрен разговор о међусобним односима какав до сада нисмо имали. Казали смо неке ствари и видимо да ту има неких беспотребних неспоразума. О неким врућим темама смо данас разговарали, оживљавања Херцег Босне, трећег ентитета, канала Херцег Босне. Задовољан сам одговорима, од ХДЗ-а сам добио одговор да Хрвати не кане правити никакав трећи ентитет и да их, као што кажу, једино нека лоша бошњачка политика може поново покренути у том смјеру“, навео је Изетбеговић.

О овој теми говорио је и Драган Човић, лидер ХДЗ-а.

„Када је у питању трећи ентитет, ја сам казао отприлике ово што је господин Изетбеговић казао, трећи ентитет може направити само неодговорна политика Бошњака према Хрватима као малобројнијем народу БиХ“, навео је Човић.

Лидери су након састанка на прес конференцији говорили о различитим темама.

„Мислим да ћемо се већ идуће седмице наћи у формату СНСД – ХДЗ- СДА. Имаћемо састанке које се односе на подјелу ресора у Вијећу министара. Идемо корак по корак, остаће непрецизно дефинисано активирање МАП-а. Надам се да ћемо и ту изнаћи рјешење да спријечимо кризу која добија своју физиономију“, казао је Изетбеговић.

Говорило се и о формирању власти на федералном нивоу.

„Када је у питању федерални ниво, ХДЗ инсистира на томе да се врло јасно и прецизно дефинише рјешење Изборног закона које би испоштовало одлуку Уставног суда БиХ. Та се ствар мора урадити, у једном маху ријешти и питање пресуда Суда за људска права из Стразбура које су већ старе деценију. Не можемо их ријешти у седам дана, али мислим да можемо наговијестити рјешење које ће трасирати пут“, навео је Изетбеговић.

Како је казао, направљен је један искорак када је у питању државни и федерални ниво.

(Н1)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар