Одабрано Федерација/БиХ

Изетбеговић: Човићу је прече да се договори с нама у Сарајеву, него с неким у Београду или Бањалуци

ПОДСЈЕТИО ГА ДА ПОЛОВИНА ХРВАТА ЖИВИ ИЗМИЈЕШАНА СА БОШЊАЦИМА

БОСНА и Херцеговина је ријешена и не може се повезати с Косовом и сличним отвореним питањима, казао је вечерас у Мостару Бакир Изетбеговић прије јавне трибине у Народном позоришту.

У његовој пратњи били су и Шефик Џаферовић, кандидат СДА за члана Предсједништва БиХ и Денис Звиздић, предсједавајући Савјета министара.

Изетбеговић је казао да је Мостар право мјесто да се разговара о односима Бошњака и Хрвата, који морају бити бољи.

„Ти односи би и били бољи да се мудрије односе прваци који представљају ова два народа, а не искључујем ту ни себе. Мислим да би господин Човић требао имати у виду да педесет посто хрватског корпуса живи измјешано с Бошњацима и да је далеко прече направити договор с нама у Сарајеву, него с неким у Београду или Бањалуци. Изаћи у сусрет кад је у питању Исламска заједница, показати пијетет кад су у питању злочини над Бошњацима, помоћи да се ти односи поправљају и имати више слуха за нас кад је у питању Босна и Херцеговина, бранити интерес своје земље у којој смо рођени и он и ја“, изјавио је Изетбеговић.

Бакир Изетбеговић је казао како односи Београда и Загреба, те питање Косова, имају реперкусије на Босну и Херцеговину само психолошки, али не и стварно.

Klix.ba

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар