Федерација/БиХ

Изетбеговић: Крајње је вријеме да се направи коректан компромис за власт на свим нивоима

БОШЊАЧКИ ЛИДЕР ОЦИЈЕНИО ДА СУ СТАВОВИ ЕРДОГАНА И ВУЧИЋА - ОХРАБРУЈУЋИ
  • Признао да чланства БиХ у НАТО неће бити док се не постигне нови договор консензусом трију страна у БиХ

БАКИР Изетбеговић, предсједавајући Дома народа Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине и предсједник Странке демократске акције (СДА), истакао је како је крајње вријеме да се направи коректан компромис у вези с формирањем власти у БиХ.

Изетбеговић је прокоментарисао неформирање власти на свим нивоима и годину након избора, а након трилатерале којој су у Београду присуствовали предсједник Србије Александар Вучић, предсједник Турске Реџеп Тајип Ердоан те предсједавајући и чланови Предсједништва БиХ Жељко Комшић, Шефик Џаферовић и  Милорад Додик.

Крајње је вријеме да се направи коректан компромис и цијеним да би поменута трилатерала, односно ставови предсједника Ердогана и Вучића који су били на тој линији, могли бити охрабрујући“, рекао је Изетбеговић и додао:

Кад кажем коректан компромис, онда подразумијевам да се сви раније донесени закони и државне стратегије морају поштовати, али да чланства у НАТО савезу неће бити док се не постигне нови договор консензусом трију страна у БиХ. У току су разговори на нивоу кабинета три члана Предсједништва БиХ и цијеним да се иде ка рјешењу“.
(Анадолија)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар