Federacija/BiH

Izetbegović: Krajnje je vrijeme da se napravi korektan kompromis za vlast na svim nivoima

BOŠNJAČKI LIDER OCIJENIO DA SU STAVOVI ERDOGANA I VUČIĆA - OHRABRUJUĆI
  • Priznao da članstva BiH u NATO neće biti dok se ne postigne novi dogovor konsenzusom triju strana u BiH

BAKIR Izetbegović, predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA), istakao je kako je krajnje vrijeme da se napravi korektan kompromis u vezi s formiranjem vlasti u BiH.

Izetbegović je prokomentarisao neformiranje vlasti na svim nivoima i godinu nakon izbora, a nakon trilaterale kojoj su u Beogradu prisustvovali predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, predsjednik Turske Redžep Tajip Erdoan te predsjedavajući i članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić, Šefik Džaferović i  Milorad Dodik.

Krajnje je vrijeme da se napravi korektan kompromis i cijenim da bi pomenuta trilaterala, odnosno stavovi predsjednika Erdogana i Vučića koji su bili na toj liniji, mogli biti ohrabrujući“, rekao je Izetbegović i dodao:

Kad kažem korektan kompromis, onda podrazumijevam da se svi ranije doneseni zakoni i državne strategije moraju poštovati, ali da članstva u NATO savezu neće biti dok se ne postigne novi dogovor konsenzusom triju strana u BiH. U toku su razgovori na nivou kabineta tri člana Predsjedništva BiH i cijenim da se ide ka rješenju“.
(Anadolija)

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar