Федерација/БиХ

Изетбеговић оптужио Човића да се поводом Пељешког моста ставио на страну Хрватске

„ИМАМО ОПСТРУКЦИЈУ, ИМАМО УНУТАР БХ/СИСТЕМА ИГРАЧЕ КОЈИ БЛОКИРАЈУ НАШЕ ПОКУШАЈЕ“
  • Бакир ИЗЕТБЕГОВИЋ: „Шта сада? На врућем режиму ће питање бити одржано до избора, надам се промјени односа према овој земљи након 7. октобра. До тада, ћемо ми подузети кораке које смо обећали. Шта, како и ко, данас вам нећу рећи“
  • Младен ИВАНИЋ: Неће доћи до тужбе против Хрватске због почетка изградње Пељешког моста. Она се не може десити, ја нисам човјек који ће ићи на прегласавање. Ако би било сагласности између њих двојице, онда да, али да ја будем тај који опредјељује, заиста не“

ПРЕДСЈЕДАВАЈУЋИ Предсједништва Босне и Херцеговине Бакир Изетбеговић рекао је данас да је Драгану Човићу, члану Предсједништва, понуђено да промјени став ове институције у вези градње пељешког моста, али је он то одбио.

Изетбеговић је оцијенио да се Човић тако директно ставио на страну Хрватске.

„Имамо једну опструкцију, имамо играче унутар система босанскохерцеговачког који блокирају те наше покушаје. На свако писмо они одговоре другим писмом, на сваки наш покушај, имате увијек оне који ће покушати да блокирају. Господин Човић је био понуђен да понуди промјену става Предсједништва па да видимо има ли те промјене, није пристао на то. Господин Иванић је казао да би у најмању руку требали бити упознати шта конкретно УНЦЛОС гарантује БиХ и да имамо ту тачку дневног реда, господин Човић је и то одбио. Дакле, ставља се на страну Хрватске директно“, поручио је Изетбеговић за Н1.

Он је додао да ће ово питање бити „на врућем режиму“ у наредним мјесецима изразивши наду да ће се однос према Босни и Херцеговини промијенити након октобарских избора.

„Шта сада? На врућем режиму ће питање бити одржано до избора, надам се промјени односа према овој земљи након 7. октобра. До тада, ћемо ми подузети кораке које смо обећали. Шта, како и ко, данас вам нећу рећи“, поручио је он.

Младен Иванић, српски члан Предсједништва Босне и Херцеговине, казао је данас да неће доћи до тужбе против Хрватске због почетка изградње Пељешког моста.

Он је поручио да неће ићи на прегласавање и да ће се, како је казао, држати принципа.

„Она се не може десити, ја нисам човјек који ће ићи на прегласавање, држим се принципа и мислим да се на принципима може дјеловати. Ако би било сагласности између њих двојице, онда да, али да ја будем тај који опредјељује, заиста не. То сам од колега очекивао кад је био покушај ревизије. С Хрватском има пуно тема о којима се може разговарати“, поручио је он.

Иванић је говорио и о односима у Предсједништву.

„С (Драганом) Човићем сам у коректним односима иако је видљиво да он боље односе има с господином (Милорадом) Додиком, али у Предсједништву имамо коректне односе, морам бити искрен да у Предсједништву у ономе што смо ми радили нисмо имали никаквих сукоба“, нагласио је Иванић за Н1 телевизију.

О најављеној „коалицији у Предсједништву“ између Човића и Додика.

„Не знам могу ли блокирати и шта могу урадити, увјерен сам да се та коалиција неће десити у Предсједништву, увјерен сам да ћу ја бити поново изабран у Предсједништво, и мислим да би то могао бити озбиљан показатељ да БиХ може бити стабилна и да може имати једну разумну политику јер ја сам се увијек трудио да не производим сукобе, био спреман на компромисе, али жестоко одговарам кад неко дирне вриједности до којих је мени стало. То морате питати њих двојицу шта их везује, не знам и не заговарам да се српски политичари требају уплитати у сукобе који се на релацији Хрвати – Бошњаци“, поручио је члан Предсједништва.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар