Glavno Federacija/BiH

Izetbegović: Prvo da razvežemo čvor Akcionog plana za NATO

«TADA VIŠE NEĆE BITI VAŽNO DA LI ĆEMO SAVJET MINISTARA IMATI ZA DVA ILI DVA I PO MJESECA»
  • Šef dilomatije BiH u novom sazivu Savjeta ministara, rekao je Izetbegović, biće Bisera Turković, s obzirom na to da je odlazeći predsjedavajući najvišeg izvršnog Denis Zvizdić iz privatnih razloga odbio da bude na toj funkciji

BAKIR Izetbegović, smatra je da je preambiciozno očekivati da Savjet ministara BiH bude formiran u roku od mjesec dana.

Izetbegović dodaje da je u ovom trenutku najvažnije definisati Akcioni plan za pristupanje te države NATO-u.

Kada, kako kaže, “odvežemo taj čvor”, za njega “nije toliko ni važno” da li će Savjet ministara biti formiran za dva ili dva i po mjeseca. U intervjuu koji će večeras biti emitovan na sarajevskoj BHRT, lider SDA kaže da je najvažnje najpre riješiti pitanje Akcionog plana za članstvo BiH u NATO-u, a kada to završimo “radiće i sve ostalo”.

Naveo je i da je s tim u vezi najvažnije ispoštovati Ustav, zakon i ranije odluke Predsjedništva BiH i Savjeta ministara BiH.

Ako tako ne bude, prema njegovim riječima, BiH će zapasti u još dublju krizu.

Šef dilomatije BiH u novom sazivu Savjeta ministara, rekao je Izetbegović, biće Bisera Turković, s obzirom na to da je odlazeći predsjedavajući najvišeg izvršnog Denis Zvizdić odbio da bude na toj funkciji.

“Mislim da će (to biti Bisera) Turković, a sa Zvizdićem sam razgovarao i on odbija to zbog nekih svojih privatnih planova”, rekao je Izetbegović.

 

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar