Главно Федерација/БиХ

Изетбеговић: Србија и Хрватска се наоружавају, присиљавају нас да то пратимо

ЗА ТРЕЋИ (ХРВАТСКИ) ЕНТИТЕТ РЕКАО: „ТО НИКО НЕ БИ ЗНАО НИ ДА НАЦРТА“
  • „Кад ја кажем да ћемо ми ојачати нашу намјенску производњу, онда кажу да се припремам за рат“

БОШЊАЧКИ члан Предсједништва БиХ, Бакир Изетбеговић, рекао је да БиХ нема пара да може пратити модернизацију оружаних снага Србије и Хрватске у смислу набавке авиона и хеликоптера, али да је намјенска индустрија већ таква „да се никад више не може десити 1992. година“.

„Да је сад 1992. година, ми имамо толико тога у БиХ да се можемо одбранити“, истакао је Изетбеговић.

Он је за Телевизију „Н1″ навео да Србија и Хрватска „набављају авионе, ракетне системе, хвалишу се тиме“.

„Кад ја кажем да ћемо ми ојачати нашу намјенску производњу, онда кажу да се припремам за рат. Невјероватно је како се покушава тај двоструки стандард примијенити када су у питању патриоти БиХ“, рекао је Изетбеговић.

Он, с друге стране, сматра да би цијели регион требало да иде ка демилитаризацији. „Дјеца им селе из региона, пензије су јако ниске, људи једва живе, живци се развлаче од тих прича о тим ратовима. Шта ће им то? Нас присиљавају да то пратимо и ми ћемо то пратити“, тврди Изетбеговић.

Осврћући се на приче о трећем ентитету у БиХ, Изетбеговић је рекао да је то „кост убачена између Хрвата и Бошњака“, те оцијенио да тај трећи ентитет „нико не би знао ни нацртати“.

Одговарајући на питање какав је однос између њега и лидера СББ-а БиХ Фахрудина Радончића, Изетбеговић је истакао да је тај однос „скоро па никакав“.

„Нека ривалства и анимозитети се десе између политичара, који сами по себи расту када не комуницирате“, рекао је Изетбеговић, наводећи да се на неким састанцима видјело да имају скоро исте ставове по одређеним питањима, да је било „конкретне комуникације“, али не „неке посебно пријатељске“.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар