Glavno Federacija/BiH

Komšić: Izgleda da Čović zamišlja da još vodi SK u Mostaru i odlučuje o slanju na Goli otok

„NEKA I ON I DRUŠTVO IZ HNS PROČITAJU MIŠLJENJE EVROPSKE KOMISIJE, PA JOŠ JEDNOM I JOŠ JEDNOM“

PREDSJEDAVAJUĆI Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić odbacio je navode Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH da je on, navodno, na grub i potpuno direktan način napao same temelje ustavnog poretka Bosne i Hercegovine i Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Komšić je, kako su naveli iz HNS-a, višekratno eksplicitno izjavio da ne priznaje i odbacuje načelo konstitutivnosti naroda te pozvao i druge političke subjekte u BiH da se pridruže njegovoj neustavnoj i antidejtonskoj političkoj agendi.

„Izgleda da Dragan Čović još zamišlja da vodi sjednicu Gradskog komiteta Saveza komunista Jugoslavije u Mostaru, na kojoj se odlučuje o slanju neistomišljenika na Goli otok. Savjetujem njemu i društvu iz HNS-a da još jednom pročitaju mišljenje Evropske komisije za BiH, pa onda da još jednom pročitaju to Mišljenje, pa onda još jednom… Sve dok ne nauče ili bar ne shvate šta u tom mišljenju piše i šta su to evropske vrijednosti. Tada neka se jave da razgovaramo“, kazao je Komšić, prenosi Radiosarajevo.ba.

 

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar