Федерација/БиХ

Комшић устао против Изетбеговићевог тактичког НАТО-минимализма

СА ПОЗИЦИЈА БХ/ГРАЂАНИЗМА И УНИТАРИЗМА ТВРДИ ДА ЈЕ ЗА НАТО ВЕЋИНА ГРАЂАНА БиХ
  • Тврди да у БиХ не постоји нико ко је овлашћен да говори у име цијелих народа: „Ни по Уставу БиХ нити по свом изборном резултату, поготово. Сви ти који мисле да могу говорити у име народа никада не прелазе просту већину гласача из само једног народа
  • Сам Комшић не смије да изађе пред очи Хрвата које представља у Предсједништву БиХ и никад се у њему не би нашао да није потребан Бошњацима против бх/Хрвата. Још смишљено игнорише чињеницу да све анкете показују да је огромна већина грађана Републике Српске против НАТО, а и да су све странке у РС данас против уласка БиХ у НАТО, а оне представљају убједљиву већину бирача и грађана Српске

ПРЕДСЈЕДАВАЈУЋИ Предсједништва БиХ Жељко Комшић изјавио је да у НАТО не желе само дијелови политичких елита у БиХ, а да велика већина грађана то заправо жели.

Комшић је то рекао за портал Радио Сарајева, а поводом изјаве предсједника СДА Бакира Изетбеговића да „ако Срби и ентитет Република Српска неће у НАТО, онда се неће ни ићи у НАТО“.

„Једини који не желе у НАТО јесу дијелови, само дијелови, политичких елита. Велика већина људи, без обзира ко су, заправо жели у НАТО „, казао је Комшић.

Изетбеговић је рекао и да Годишњи национални програм (АНП) није услов за формирање Савјета министара БиХ, јер он представља владавину закона и поштовање уставно-правног система у БиХ.

Комшић, међутим, упозорава да у БиХ не постоји нико ко је овлашћен да говори у име цијелих народа.

„Ни по Уставу БиХ нити по свом изборном резултату, поготово. Сви ти који мисле да могу говорити у име народа никада не прелазе просту већину гласача из само једног народа“, поручио је Комшић.

(Танјуг)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар