Federacija/BiH

Komšić ustao protiv Izetbegovićevog taktičkog NATO-minimalizma

SA POZICIJA BH/GRAĐANIZMA I UNITARIZMA TVRDI DA JE ZA NATO VEĆINA GRAĐANA BiH
  • Tvrdi da u BiH ne postoji niko ko je ovlašćen da govori u ime cijelih naroda: „Ni po Ustavu BiH niti po svom izbornom rezultatu, pogotovo. Svi ti koji misle da mogu govoriti u ime naroda nikada ne prelaze prostu većinu glasača iz samo jednog naroda
  • Sam Komšić ne smije da izađe pred oči Hrvata koje predstavlja u Predsjedništvu BiH i nikad se u njemu ne bi našao da nije potreban Bošnjacima protiv bh/Hrvata. Još smišljeno ignoriše činjenicu da sve ankete pokazuju da je ogromna većina građana Republike Srpske protiv NATO, a i da su sve stranke u RS danas protiv ulaska BiH u NATO, a one predstavljaju ubjedljivu većinu birača i građana Srpske

PREDSJEDAVAJUĆI Predsjedništva BiH Željko Komšić izjavio je da u NATO ne žele samo dijelovi političkih elita u BiH, a da velika većina građana to zapravo želi.

Komšić je to rekao za portal Radio Sarajeva, a povodom izjave predsjednika SDA Bakira Izetbegovića da „ako Srbi i entitet Republika Srpska neće u NATO, onda se neće ni ići u NATO“.

„Jedini koji ne žele u NATO jesu dijelovi, samo dijelovi, političkih elita. Velika većina ljudi, bez obzira ko su, zapravo želi u NATO „, kazao je Komšić.

Izetbegović je rekao i da Godišnji nacionalni program (ANP) nije uslov za formiranje Savjeta ministara BiH, jer on predstavlja vladavinu zakona i poštovanje ustavno-pravnog sistema u BiH.

Komšić, međutim, upozorava da u BiH ne postoji niko ko je ovlašćen da govori u ime cijelih naroda.

„Ni po Ustavu BiH niti po svom izbornom rezultatu, pogotovo. Svi ti koji misle da mogu govoriti u ime naroda nikada ne prelaze prostu većinu glasača iz samo jednog naroda“, poručio je Komšić.

(Tanjug)

 

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar