Federacija/BiH

Mektić: Predsjedništvu BiH dostavljena informacija o hrvatskom vrbovanju selefija

TIČE SE AKTIVNOSTI BEZBJEDNOSNO-OBAVJEŠTAJNE AGENCIJE HRVATSKE I NJENOG KOMZULA U BiH
  • Zamjenik ministra bezbjednosti u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Mijo Krešić nedavno rekao za zagrebački „Večernji list“ da su gluposti i nebuloze da je učestvovao u navodnoj akciji obavještajne službe iz Hrvatske u naoružavanju selefija u BiH“, te da je „riječ o konstrukcijama kombinovanih paraobavještajnih sistema“

MINISTAR bezbjednosti u Savjetu ministara u tehničkom mandatu rekao je da je danas Predsjedništvu BiH dostavljena informacija u vezi sa navodima o aktivnostima hrvatske Bezbjednosno-obavještajno agencije i generalnog konzula Hrvatske u BiH o navodnom vrbovanju selefija za krijumčarenje naoružanja u BiH.

„Informacija je povjerljivog karaktera i ne mogu govoriti detalje o tome, jedino mogu potvrditi sve ono što sam ranije govorio u vezi sa tim slučajem“, rekao je Mektić za portal „Vijesti“.

On je ranije rekao Srni da se neki operativni podaci ne mogu dostavljati, ali u mjeri koliko može da se kaže neka informacija, ona će biti dostavljena.

Mektić je tada potvrdio da ostaje pri ranije iznesenim stavovima o hrvatskim obavještajcima i diplomatama koji se odnose na navodno vrbovanje pripadnika selefijskog pokreta za krijumčarenje naoružanja u BiH.

Zamjenik ministra bezbjednosti u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Mijo Krešić nedavno je rekao za zagrebački „Večernji list“, izdanje za BiH, „da su gluposti i nebuloze da je učestvovao u navodnoj akciji obavještajne službe iz Hrvatske o naoružavanju selefija u BiH“, te da je „riječ o konstrukcijama kombinovanih paraobavještajnih sistema“.

Predsjedništvo BiH zatražilo je 18. marta od Ministarstva bezbjednosti u Savjetu ministara u tehničkom mandatu da u roku od tri dana ovoj instituciji dostavi sveobuhvatnu informaciju o navodima iznesenim u javnosti o aktivnostima Bezbjednosno-obavještajne agencije Hrvatske i generalnog konzula Hrvatske u BiH.

Ovaj zaključak donesen je na vanrednoj sjednici Predsjedništva BiH.

Tužilaštvo BiH je 14. marta formiralo predmet da bi hitno bile utvrđene sve okolnosti i navodi izneseni u medijima koji se odnose na navodno vrbovanje pripadnika selefijskog pokreta za krijumčarenje naoružanja u BiH. U vezi sa tim narednog dana saslušan je Mektić.

(Srna)

 

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar