Федерација/БиХ

На сарајевском аеродрому замало прави окршај Ердогановог обезбјеђења и граничне полиције БиХ

ТУРЦИ БИЛИ АРОГАНТНИ И БАХАТИ, БИЛО ДОШЛО И ДО ФИЗИЧКОГ НАГУРАВАЊА
  • Чланови обезбјеђења турског лидера  из авиона извукли оружје те га ставили за појас, али све се смирило када је из авиона изашао Реџеп Тајип Ердоган

ПРАВА драма одвијала се данас на писти сарајевског аеродрома када је дошло до сукоба између припадника Граничне полиције БиХ и чланова личног обезбјеђења предсједника Турске Реџепа Тајипа Ердогана, објавио је сарајевски информативни портал Klix.ba.

Наиме, приликом слијетања авиона у којем се налазила делегације Републике Турске на челу са Ердоганом, чланови његовог обезбјеђења су због недоличног понашања те одбијања процедура и редовне контроле дошли у вербални, а затим и кратки физички окршај са припадницима Граничне полиције БиХ која је надлежна за Међународни аеродром у Сарајеву.

Након препирке кренуло је нагуравање, а чланови турског обезбјеђења су из авиона извукли оружје те га ставили за појас, а све се смирило када је из авиона изашао Ердоган.

Овај догађај за Klix.ba је потврдио директор ГП БиХ Зоран Галић који је похвалио професионализам и реакцију припадника бх. полицијске агенције.

Они који долазе у БиХ морају да поштују законе БиХ, а не да покушавају да буду изнад њих. Похваљујем реакцију Јединице Граничне полиције БиХ јер да они нису били професионални и на нивоу на којем треба да буду, дошло би до отвореног сукоба“, рекао Галић је за Klix.ba.

Додао да чланови Предсједништва БиХ када путују у иностранство увијек поштују законе других држава.

Чланови Ердогановог обезбјеђња и раније су, како сазнаје сарајевски портал, приликом долазака у БиХ били арогантни и бахати, а данас су изазвали реакцију Граничне полиције БиХ.

Иначе, делегација Турске борави у Сарајеву због самита Процеса сарадње Југоисточне Европе који се одржава на министарском и предсједничком нивоу у Сарајеву и на Јахорини.

Ердоган ће се састати са члановима Предсједништва БиХ, а затим присуствовати свечаној вечери.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар