Федерација/БиХ

Предсједништво БиХ подржало придруживање споразуму о јефтинијем ромингу на З. Балкану

ДОДИК: ПОКАЗАЛО СЕ ДА БиХ МОЖЕ ДА СЕ ДРЖИ РОКОВА АКО ИМА АГИЛАН ПРИСТУП
  • Цијене роминга ће у првој фази бити смањене за 80 одсто, а 2021. године ће бити потпуно укинуте на територији западног Балкана, послије чега ће услиједити смањење роминг услуга са чланицама ЕУ

ПРЕДСЈЕДАВАЈУЋИ Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је Срни да је Предсједништво данас подржало одлуку о придруживању БиХ споразуму о снижавању цијене роминга у земљама Балкана којим ће оне бити ниже за 80 одсто.

„Предсједништво је одржало телефонску сједницу и урадило своју обавезу у вези са тим. Почетком априла у Београду ће бити потписан споразум који ће донијети појефтињење цијене роминга у земљама Балкана за скоро 80 одсто“, истакао је Додик.

Он је рекао да је ово учињено у роковима и захвалио осталим члановима Предсједништва што су били веома активни у креирању и доношењу ове одлуке.

„Сви су подржали ову одлуку. Важно је што ће грађани БиХ, без обзира од којег оператера користе услуге, имати смањени роминг за 80 одсто са земљама Балкана јер то сигурно доноси одређену корист буџетима многих наших људи“, нагласио је Додик.

Он је рекао да је ово показало да БиХ може да реагује у роковима ако има агилан приступ питањима.

Додик је нагласио да је важно да и ЕУ, која је учесница и партнер у овом процесу, буде обавијештена о способностима да БиХ на овим питањима може донијети квалитетне одлуке.

Савјет министара усвојио је у понедјељак, 11. марта, Приједлог споразума о снижењу цијена роминга у јавним мобилним комуникационим мрежама у региону, те упутио га Предсједништву БиХ на разматрање и одобравање.

Овај споразум би требало да буде потписан на Дигиталном самиту у Београду који ће бити одржан 4. и 5. априла, а његова реализација би требало да почне 1. јула.

Цијене роминга ће у првој фази бити смањене за 80 одсто, а 2021. године ће бити потпуно укинуте на територији западног Балкана, послије чега ће услиједити смањење роминг услуга са чланицама ЕУ.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар