Федерација/БиХ

Радончић: Подносим оставку, али то није предизборни потез

УКАЗАО ДА СУ ЏАФЕРОВИЋ И ТУРКОВИЋ ПРИМИЛИ АМБАСАДОРА ПАКИСТАНА – ДА НИСУ СТАЛИ ИЗА ЊЕГА
  • „На државном нивоу коалиција је завршена прича, а што се тиче ФБиХ СББ одрађује посао док се не направи коалиција

МИНИСТАР безбједности БиХ, Фахрудин Радончић, најавио је оставку на ту функцију.

Разлог оставке назвао је „принципијелним“ и захвалио се СДА што је омогућио да његова странка буде дио већине.

Подсјетио је да је тражио помоћ када су у питању миграције, да је имао проблем са амбасадором Пакистана, те да су Шефик Џаферовић, предсједавајући Предсједништва БиХ и министарка спољних послова Бисера Турковић примили тог амбасадора, а нису нису стали иза њега као министра.

„Нисам се само због пандемије одмах одлучио за оставку. Други разлог за моје повлачење је стратешко неслагање взеано за аферу ‘Респиратори’. Био сам политички жртвован, био сам у процесу, а не мислим да једна брутална крађа државног новца не треба бити процесуирана. Не тврдим да је Новалић крив. Морам рећи и да односи у коалицији нису такви да процјењујем да ће доћи до релаксације односа и да ће Вијеће министара моћи дати резултате и то сам рекао и предсједавајућем Тегелтији. Дугорочно, ситуација није оптимистична и понекад треба изаћи из приче тамо гдје ситуација није добра“, казао је Радончић, и напоменуо да се Министарство безбједности и он лично трудили да одраде најбољи посао.

На питање је ли већ упутио оставку Тегелтији и да ли је лидеру СДА Бакиру Изетбеговићу саопштио став, одговорио је потврдно.

Прецизирао је да ће дати неопозиву оставку чим се сједница заврши и да неће бити више државни министар.

Замољен да каже да ли то значи да више не постоји коалиција на федералном и кантоналном нивоу, Радончић је рекао да је на државном нивоу коалиција завршена прича, а што се тиче ФБиХ, СББ одрађује посао док се не направи коалиција, а што се тиче влада у Тузланском и Сарајевском кантону, оне су до сада стабилне.

Нагласио је да његова оставка није предизборни потез, али и да је увјерен да ће избора бити.

Додао је да ће се увијек трудити да помогне својим пријатељима из СДА.

На питање шта ће бити са именовањем директора СИПА, Радончић је рекао да је предложио Дарка Ћулума и да би био сретан да се тај посао брзо заврши.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар