Одабрано Федерација/БиХ

Суљагић: Због Ноћних вукова не треба паничити, али треба бити забринут

У СТРАХУ СУ ЗАИСТА ВЕЛИКЕ ОЧИ: „РУСИЈА ЈЕ У ОФАНЗИВИ И ДРЖИ ПРСТ НА ОБАРАЧУ У ОВОЈ ЗЕМЉИ“
  • Јесте Емир СУЉАГИЋ директор политичког савјета Грађанског савеза БиХ, али ни од чега не преза: „Ноћни вукови нису никаква бајкерска скупина, него је ријеч о паравојној, екстремистичкој, де факто криминалној организацији која је интегрални дио руске агресије на источне дијелове Украјине“
  • МАЛО МУ БИЛО, ПА ЈОШ ТВРДИ: „Имате на једној страни екстремистичку организацију која има директне везе са Кремљем и с друге стране Милорад Додика. Паралелно с тим се одвија процес милитаризације МУП-а РС. Ми смо из неколико врло ауториттативних извора добили информације да је МУП РС набавио противавионске ракете. Мене не би изненадило да из својих разлога Русија овдје покушава наравити још једну прокси државу“

ЕМИР Суљагић, директор Политичког савјета Грађанског савеза Босне и Херцеговине, аутор и публицист и предавач на Међународном универзитету у Сарајеву, говорио је о доласку руских Ноћних вукова у БиХ.

* Ко су Ноћни вукови, јесу ли пријетња или…?

„Не треба паничити, али треба бити забринут. Ноћни вукови нису никаква бајкерска скупина, него је ријеч о паравојној, екстремистичкој, де факто криминалној организацији која је интегрални дио руске агресије на источне дијелове Украјине. Ова организација је саставни дио једног екосистема екстремистичких организација које су формиране под фирмом невладиних огранизација. Ту имамо Србску част, Ноћне вукове, ПОВЕРС, која служи као база за регрутацију младића и дјевојака који потом иду у Русију на војну односно паравојну обуку. Тамо гдје се појаве Вукови, знате да тамо долази руска држава, односно да тамо руска држава жели да проицира своју моћ“, казао је Суљагић за Н1.

„То би вам било као кад би ’92. у неко насеље у БиХ прво ушли Аркановци, а онда послије њих редовна и званична ЈНА. Тамо гдје се појаве Вукови, сљедећа је руска држава у неком свом капацитету“, навео је он.

* Ноћни вукови кажу да им није јасно због чега се дигла прашина?

„Тек недавно су захваљући напорима неких ваших колега, истраживачким напорима људи као што је Авдо Авдић, захваљујући медијима као што је Н1, испливали на површину докази, везе, чињенице које до сада нису биле познате. Имате на једној страни екстремистичку организацију која има директне везе са Кремљем и с друге стране Милорад Додика. Паралелно с тим се одвија процес милитаризације МУП-а РС.

Ми смо из неколико врло ауториттативних извора добили информације да се у неком објекту МУП-а РС, да је МУП РС набавио противавионске ракете. Ако до насиља дође неће изгледати као што је било од 1992. до 1995. године. Мене не би изненадило да из својих разлога Русија овдје покушава направити још једну прокси државу. Русија се осјећа пониженом након пораза у Црној Гори када је покушан државни удар. Постоје директне везе Србске части, Ноћних вукова и људи који су покушали државни удар. Додик је главни клијент Русије, није једини. У овом тренутку Русија је у офанзиви и држи прст на обарачу у овој земљи“, навео је Суљагић.

Служба за послове са странцима БиХ претходно је потврдила је да је двојици чланова руске бајкерске групе Ноћни вукови забрањен улазак у БиХ. Опасним по националну сигурност БиХ проглашени су вођа групе Александар Залдостанов звани Хирург и члан Саша Савић, који је поријеклом из Србије.

Задолстанов је од 2014. године на црној листи САД-а због, како се наводи, својих веза и активности са сепаратистима у Украјини.

http://ba.n1info.com/a249983/Vijesti/Vijesti/Suljagic-Ne-treba-paniciti-ali-treba-biti-zabrinut.html

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар