Федерација/БиХ

Тегелтија: Савјет министара ће спроводити све што утврди Предсједништво БиХ

КОМИСИЈА ЗА ИМЕНОВАЊЕ САВЈЕТА МИНИСТАРА ДАЛА ПОЗИТИВНО МИШЉЕЊЕ – ОДНОС У ГЛАСОВИМА БИО 8:6

КОМИСИЈА за именовање Савјета министара БиХ дала је позитивно мишљење за именовање Зорана Тегелтије за његовог предсједавајућег.

Са осам гласова `за`, шест против и ниједним суздржаним прихватила је Тегелтију за мандатара.

Комисија ће своју одлуку доставити Представничком дому БиХ.

Сташа Кошарац, који је предсједник Комисије, именован је за извјестиоца у Представничком дому БиХ.

Тегелтија је новинарима након сједнице рекао да никада није говорио да неће подстицати одлуке из РС, него да је рекао да РС не може сама и да за све треба консензус.

Додао је да га увијек оптужују чим дође на неку позицију. Он је потврдио да је правоснажно осуђен и да му је жао што с правним тимом није боље искординирао неке одлуке.

О приоритетима није хтио да говори јер жели да прво обави консултације са странкама које су га подржале. Поновио је да ће у фокусу његовог рада бити економија и европске интеграције.

Што се тиче комплетирања Савјета министара, Тегелтија је рекао да ће на сљедећој сједници бити спреман да представи свој програм, те да још нема потврду о томе када ће бити заказана сједница.

„Бићу спреман чим буде потврђено да саставим Савјет министара и пошаљем на ратификацију у Представнички дом. То треба завршити што прије, јер ће бити тешко уколико до краја ове године не усвојимо глобални фискални оквир, мислим да све то можемо завршити до почетка празника“, рекао је Тегелтија новинарима.

Нагласио је да долази да руководи органом који ће имати заједничке одлуке и да нема информацију о документу „Реформа одбране“.

„Све оно што утврди Предсједништво БиХ, ми ћемо спроводити“, казао је Тегелтија.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар