Federacija/BiH

Tegeltija: Savjet ministara će sprovoditi sve što utvrdi Predsjedništvo BiH

KOMISIJA ZA IMENOVANJE SAVJETA MINISTARA DALA POZITIVNO MIŠLJENJE – ODNOS U GLASOVIMA BIO 8:6

KOMISIJA za imenovanje Savjeta ministara BiH dala je pozitivno mišljenje za imenovanje Zorana Tegeltije za njegovog predsjedavajućeg.

Sa osam glasova `za`, šest protiv i nijednim suzdržanim prihvatila je Tegeltiju za mandatara.

Komisija će svoju odluku dostaviti Predstavničkom domu BiH.

Staša Košarac, koji je predsjednik Komisije, imenovan je za izvjestioca u Predstavničkom domu BiH.

Tegeltija je novinarima nakon sjednice rekao da nikada nije govorio da neće podsticati odluke iz RS, nego da je rekao da RS ne može sama i da za sve treba konsenzus.

Dodao je da ga uvijek optužuju čim dođe na neku poziciju. On je potvrdio da je pravosnažno osuđen i da mu je žao što s pravnim timom nije bolje iskordinirao neke odluke.

O prioritetima nije htio da govori jer želi da prvo obavi konsultacije sa strankama koje su ga podržale. Ponovio je da će u fokusu njegovog rada biti ekonomija i evropske integracije.

Što se tiče kompletiranja Savjeta ministara, Tegeltija je rekao da će na sljedećoj sjednici biti spreman da predstavi svoj program, te da još nema potvrdu o tome kada će biti zakazana sjednica.

„Biću spreman čim bude potvrđeno da sastavim Savjet ministara i pošaljem na ratifikaciju u Predstavnički dom. To treba završiti što prije, jer će biti teško ukoliko do kraja ove godine ne usvojimo globalni fiskalni okvir, mislim da sve to možemo završiti do početka praznika“, rekao je Tegeltija novinarima.

Naglasio je da dolazi da rukovodi organom koji će imati zajedničke odluke i da nema informaciju o dokumentu „Reforma odbrane“.

„Sve ono što utvrdi Predsjedništvo BiH, mi ćemo sprovoditi“, kazao je Tegeltija.

 

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar