Federacija/BiH

Tužilaštvo BiH otvorilo istragu protiv ministra bezbjednosti Mektića

ON TO PROGLASIO ZA „ČISTE GLUPOSTI“ TUŽILAŠTVA NA KAKVE JE JAVNOST NAVIKLA
  • Sumnjiči ga da je pribavio određene povjerljive podatke, a potom ih na različite načine, iako je znao da je obvezan da čuva tajne podatke, podijelio sa osobama koje nemaju ovlaštenja za pristup podacima sa oznakom tajnosti, a potom neistinito obavještavao javnost, te u konačnici dao lažan iskaz u Tužilaštvu BiH

TUŽILAŠTVO BiH donijelo je naredbu o vođenju istrage protiv Dragana Mektića, ministra bezbjednosti BiH, koji je takvu odluku nazvao „čistim glupostima“ i nebulozom.

Tuižilaštvo BiH, odluku o istrazi donijelo je zbog osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo zloupotrebe službenog položaja ili ovlaštenja, odavanja tajnih podataka te davanja lažnog iskaza.

Navodno, Mektić je kao odgovorna osoba, u svojstvu  ministra bezbjednosti, pribavio određene povjerljive podatke, a potom ih na različite načine, iako je znao da je obvezan da čuva tajne podatke, podijelio sa osobama koje nemaju ovlaštenja za pristup podacima sa oznakom tajnosti, a potom neistinito obavještavao javnost, te u konačnici dao lažan iskaz u Tužilaštvu BiH.

Sam Mektić, rekao je da se tu nema šta komentarisati te da se radi o čistim glupostima Tužilaštva BiH na koja je javnost poodavno navikla te da se od te institucije ne može očekivati ništa ozbiljno.

„Tužilaštvo se bavi glupostima, kao i do sada. Umjesto da se bave ozbiljnim stvarima, bave se najobičnijim nebulozama. Otvaraju istragu protiv mene, a zatvaraju protiv onih koji trebaju biti procesuirani zbog stvari koje su radili“, rekao je Mektić još jednom naglašajući da su to „obične gluposti“.

https://www.nezavisne.com/novosti/bih/Tuzilastvo-BiH-pokrenulo-istragu-protiv-Mektica/531758

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar