Federacija/BiH

Zoran Tegeltija na korak od izbora za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH

NA NJEGOVU KANDIDATURU KONAČNO PRISTALI ŠEFIK DŽAFEROIVIĆ I ŽELJKO KOMŠIĆ
  • Članovi Predsjedništva BiH danas u 12 sati primili su ambasadore SAD, Republike Italije, Republike Francuske, Velike Britanije i Sjeverne Irske, Savezne Republike Njemačke i šefa Delegacije EU u BiH. Imenovanje Tegeltije (SNSD) za kandidata za predsjedavajućef SM uslijedilo je na posebnoj sjednici održanoj nakon ovog sastanka

ZORAN Tegeltija imenovan je danas za predsjedavajućeg Savjeta ministara.

Odluka će biti dostavljena u dalju proceduru Komisiji za pripremu izbora Savjeta ministara Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Tegeltija je imenovan na posebnoj sjednici Predsjedništva BiH koja je održana danas.

Ove informacije potvrdio je portparol SNSD-a Radovan Kovačević na društvenoj mreži Tviter.

“Predsjedništvo BiH upravo imenovalo Zorana Tegeltiju iz SNSD-a za kandidata za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH”, naveo je Kovačević.

Članovi Predsjedništva BiH danas u 12 sati primili su ambasadore Sjedinjenih Američkih Država, Republike Italije, Republike Francuske, Velike Britanije i Sjeverne Irske, Savezne Republike Njemačke i šefa Delegacije EU u BiH.

Imenovanje Tegeltije (SNSD) uslijedilo je na posebnoj sjednici održanoj nakon ovog sastanka.

Podsjećamo, sjednica Predsjedništva Bosne i Hercegovine 27. avgusta na kojoj je trebalo da bude raspravljano o imenovanju Zorana Tegeltije za mandatara Savjeta ministara, otkazana je, a srpski član Milorad Dodik je tada povukao zahtjev za imenovanje Tegeltije.

Zoran Tegeltija je rođen u Mrkonjić Gradu 1961. godine.

Doktor je ekonomskih nauka.

Bio je zaposlen, između ostalog, u Rafineriji nafte, Poreskoj upravi i Republičkoj upravi carina Republike Srpske. Na mjesto načelnika opštine Mrkonjić Grad izabran je 2004. godine i 2008. godine.

Za ministra finansija Republike Srpske izabran je 2010. godine u Vladi premijera Aleksandra Džombića.

Mandat obnavlja 2013. godine, u Vladi koju je vodila Željka Cvijanović, sve do 2018. kada je ponovo osvojio mandat u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar