Федерација/БиХ

Звиздић: Граница на Дрини између држава БиХ и Србије остаће ту до Судњег дана

ДОДИК ПРЕТХОДНО РЕКАО ДА ЋЕ У БУДУЋНОСТИ ДОЋИ ДО НЕКЕ ВРСТЕ ИНТЕГРАЗИЈЕ ИЗМЕЂУ РС И СРБИЈЕ
  • „Док буде свијета и вијека, та граница ће бити граница између двије пријатељске, комшијске, сусједне државе“

ДЕНИС Звиздић, предсједавајући Савјета министара БиХ у техничком мандату, коментарисао је „прекрајање граница“, о којима је поново говорио Милорад Додик, предсједавајући Предсједништва БиХ, те поручио да ће граница између БиХ и Србије бити док је „свијета и вијека“

„Можда је Додик цртао границе гдје ће бити 4Г плус мрежа. Претпостављам да је то, јер граница на Дрини је граница између државе Босне и Херцеговине и државе Србије. Она је ту стољећима и остаће до Судњег дана. Док буде свијета и вијека, та граница ће бити граница између двије пријатељске, комшијске, сусједне државе“, истакао је Звиздић те додао:

„Свака радикална изјава, или изјава која на било који начин проблематизира суверенитет и територијални интегритет БиХ,  свакако да не ствара позитивну атмосферу. Дакле, то је свима нама јасно – да је БиХ суверена, независна, самостална држава, да желимо да градимо добросусједске односе са прије свега нашим сусједима – Хрватском, Србијом и Црном Гором, али на бази међусобног уважавања и реципроцитета. Ја позивам наше сусједе да се држе основних демократских, европских и међународних стандарда и начела. Због тога сам више пута позвао да потпишемо уговоре о граници“.

Додик је у интервјуу за портал Espreso.rs рекао да нека врста интеграције између Србије и Републике Српске, али и дијела Црне Горе у будућности мора постојати.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар