Federacija/BiH

Zvizdić: Ne interesuje me šta entiteti misle o onome što je u nadležnosti države BiH

OGLASIO SE POVODOM DODIKOVOG UPOZORENJA DA SM BiH REALIZUJE 8 MILIONA DOLARA PREKO NVO
  • Braneći sporazum o američkim grant-sredstvima – Republiku Srpsku nazvao „nižim nivoom vlasti“

PREDSJEDAVAJUĆI Savjeta ministara Denis Zvizdić rekao je su „procesi koje vodi Savjet ministara vezani za jačanje državnih institucija“.

Reagujući na izjavu predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da sporazum Savjeta ministara i USAID-a, u vezi sa navodnom borbom protiv kriminala i korupcije, ima skrivene i koruptivne namjere, te da je uspostavljena nova praksa da Savjet ministara prihvata implementaciju osam miliona dolara posredstvom nevladinih organizacija, a bez saglasnosti entiteta, Zvizdić je rekao da Dodiku ne smeta procedura već upravo procesi koje vodi Savjet ministara, jer su vezani za „jačanje državnih institucija i vladavinu prava“.

On je naveo da je Prijedlog Sporazuma o grant sredstvima za razvojne ciljeve“ između SAD, putem Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) i BiH, putem Agencije za javne nabavke BiH, potpuno transparentno pripremljen, razmatran i prihvaćen na sjednici Savjeta ministara, 16. avgusta, koji, kako kaže, nije bio u obavezi da u vezi s tim traži mišljenje nižih nivoa vlasti.

„Nismo to uradili sada, i nećemo to raditi u bilo kojoj proceduri koja je u nadležnosti države BiH, i u tom smislu Savjet ministara uopšte ne obavezuje, niti interesuje šta o tome misle entitetski funkcioneri. Stav Savjeta ministara je od početka jasan, prihvatamo, pa čak i podstičemo dobru saradnju, ali ne dozvoljavamo miješanje u ustavne nadležnosti države BiH“, kaže Zvizdić.

(Srna)

 

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar