Вјере Главно

Ауто-литије у Беранама и Пљевљима – режим скрнави „Не дамо светиње“ и српске тробојке

ОСКРНАВЉЕН И КРСТ СА ОЦИЛИМА НА БРДУ ИЗНАД БЕРАНА, АЛИ ЈЕ БРЗО ОБНОВЉЕН

ВЕЛИКА ауто-литија организована је у Беранама у знак подршке Српској православној цркви (СПЦ) против Закона о слободи вјероисповијести.

Беранци, који су имали подршку комшија из Андријевице, прошли су улицама града у више од 350 аутомобила, окићених заставама.

Овако организованим литијама они не крше мјере Националног координационог тијела за заразне болести.

Ауто-литија је организована и у Пљевљима.

Графити „Не дамо светиње“ и српске тробојке у Беранама прецртани су погрдним порукама и симболима, а оскрнављен је и крст на узвишењу изнад града, рекао је Срни предсједник Скупштине општине Беране Горан Киковић.

Киковић је за то окривио „владајућу клику“ у Црној Гори, те напоменуо да се актуелна власт, према најновијем истраживању јавног мњења, налази у великом паду.

„Овакав вандализам се не памти у Беранама у посљедњих неколико година. Зашто се скрнаве српске светиње крст и тробојке, на та питања треба да одговори премијер Душко Марковић“, рекао је Киковић.

Он је поручио да српски народ у Беранама нико неће уплашити нити ће Беранце власт спријечити да буду Срби и православци.

Киковић, који је историчар, рекао је да је овако понашање под велом мрака осудило и Српско историјско културно друштво „Никола Васојевић“, чији је он предсједник.

Крст са четири оцила на Богавском брду данас је обновљен.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар