Главно РС и матица

Бајденов савјетник: Утицањем да амерички Срби гласају за Трампа – Дачић се мијеша у наше изборе

У САД ЖИВИ ОКО 650.000 СРБА, А МИНИСТАР СПОЉНИХ ПОСЛОВА УВЈЕРЕН ДА ЈЕ ТРАМП БОЉИ ЗА СРБЕ

МАЈКЛ Карпентер, бивши савјетник некадашњег америчког потпредсједника Џозефа Бајдена, иначе актуелног кандидата Демократске странке за предсједничку номинацију, оцијенио је да је најава шефа српске дипломатије Ивица Дачић да ће организовати српску дијаспору у САД како би на изборима подржала Доналда Трампа знак да жели да се мијеша у америчку унутрашњу политику.

„Српски министар спољних послова планира да се мијеша у америчку унутрашњу политику тако што ће окупити српске Американце да подрже Трампа 2020.“, навео је Карпентер на свом Твитер налогу и подијелио Дачићеву изјаву.

Карпентер је додао и да лично мисли да Дачић чини велику грешку, а кад је ријеч о америчкој подршци европском путу Србије, она, по ријечима Карпентера, треба да остане резултат договора двије највеће партије у САД.

Дачић је јуче за „Српски телеграф“ изјавио да ће организовати Србе који живе у САД да на предсједничким изборима у тој земљи формализују подршку Трампу.

„Ако то урадимо паметно, ако објединимо те гласове, којих није мало, створићемо бољу позицију у новој администрацији“, навео је Дачић и истакао да у Америци живи 650.000 Срба.

(Танјуг)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар