Главно РС и матица

Боцан-Харченко уручио Вулину Споменицу директора Федералне службе РФ за војно-техничку сарадњу

ПРИЗНАЊА И ГЕНЕРАЛИМА ВС ПОВОДОМ 75 ГОДИНА ОД ПОБЈЕДЕ НАД ФАШИЗМОМ
  • Александар ВУЛИН: „Јачање наше војске је и јачање наше слободе, јачање државе Србије, наше спремности и способности да заштитимо себе, али и Србе без обзира где они да живе
  • Орден директора Федералне службе „За заслуге у области одбране и војнотехничке сарадње добио помоћник министра одбране за материјалне ресурсе Ненад Милорадовић, а командант РВ и ПВО генерал-мајор Душко Жарковић Медаљу директора Федералне службе за војно-техничку сарадњу

АМБАСАДОР Русије у Србији – Александар Боцан-Харченко уручио је министру одбране Александру Вулину Споменицу директора Федералне службе Руске Федерације за војно-техничку сарадњу.

Учинио је то на церемонији додјеле одликовања представницима Министарства одбране и Војске Србије, поводом 75 година побједе над фашизмом.

Министарство одбране Србије тим поводом је пријенело ове ријечи министра Вулина:

Јачање наше војске је и јачање наше слободе, јачање државе Србије, наше спремности и способности да заштитимо себе, али и Србе без обзира гдје они да живе.

Вулин је такође рекао да је то признање и свима онима који су захваљујући спровођењу Војнотехничког споразума могли да кажу да је Ратно ваздухопловство Србије “спасено од нестајања и пропадања, а да се способности Војске Србије развијају и унапређују.”

Амбасадор Боцан-Харченко рекао је да су те награде у Русији веома значајне, а да су још значајније због тога што се додјељују у години када се слави 75 година заједничке побједе над фашизмом.

Он је и помоћнику министра одбране за материјалне ресурсе Ненаду Милорадовићу уручио Орден директора Федералне службе „За заслуге у области одбране и војнотехничке сарадње“, а команданту РВ и ПВО генерал-мајору Душку Жарковићу Медаљу директора Федералне службе за војно-техничку сарадњу.

Изасланик Руске Федерације у Републици Србији, генерал-мајор Александар Зинченко, уручио је генералном директору „Југоимпорт-СДПР“ Југославу Петковићу Плакету директора Федералне службе за војно-техничку сарадњу.

Представник компаније „Ростек“ у Србији Александар Восмирка уручио је начелнику Одјељења за Европу и Америку „Југоимпорт-СДПР“ Мирославу Мијатовићу Медаљу директора Федералне службе за војно-техничку сарадњу.

Уручењу одликовања присуствовао је и амбасадор Србије у Руској Федерацији Мирослав Лазански.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар