Vjere Glavno

Boka Milovom režimu: Nikome nećemo dati svoje svetinje i grobove predaka

SVETOSTEFANSKI CRKVENO-NARODNI SABOR 15. AVGUSTA U MANASTIRU SAVINA
  • U pozivu na Sabor, koji su u ime pravoslavnog sveštenstva Boke Kotorske potpisali arhijerejski namesnici protojereji-stavrofori Momčilo Krivokapić i Radomir Nikčević i protojerej Boris Radović, kao i nastojatelj manastira Savina jeromonah Makarije, naglašava se: „Nakon Liturgije zasjedaće Svetostefanski crkveno-narodni sabor, koji će se odrediti prema zlonamjernom predlogu zakona, kojim Vlada Crne Gore namjerava da Srpsku Crkvu u Crnoj Gori liši njenog vjekovnog nasleđa

POVODOM slave zaštitnika grada Herceg Novog – Prenosa moštiju Svetog arhiđakona Stefana, u manastiru Savina će u četvrtak, 15. avgusta biti održan Svetostefanski crkveno-narodni sabor.

Svetu arhijerejsku liturgiju, sa početkom u 9 časova služiće Arhiepiskop cetinjski Mitropolit crnogorsko-primorski gospodin Amfilohije sa gospodom Episkopima budimljansko-nikšićkim Joanikijem, mileševskio-pljevaljskim Atanasijem, zahumsko-hercegovačkim Dimitrijem, dioklijskim Metodijem i umirovljenim zahumsko-hercegovačkim Atanasijem (Jevtićem), uz sasluženje sveštenstva i sveštenomonaštva.

„Nakon Liturgije zasjedaće Svetostefanski crkveno-narodni sabor, koji će se odrediti prema zlonamjernom predlogu zakona, kojim Vlada Crne Gore namjerava da Srpsku Crkvu u Crnoj Gori liši njenog vjekovnog nasleđa. Odnos koji Vlada bude imala prema imovini Srpske Crkve u Boki i u Crnoj Gori u narednom periodu opredijeliće odluke Velikog bokeškog crkveno-narodnog sabora koji je u pripremi“, stoji u pozivu pravoslavnog sveštenstva Boke Kotorske.

Pravoslavno sveštenstvo Boke Kotorske, u čije ime poziv potpisuju arhijerejski namjesnici protojereji-stavrofori Momčilo Krivokapić i Radomir Nikčević i protojerej Boris Radović, kao i nastojatelj manastira Savina jeromonah Makarije, poziva „sve krštene duše iz Boke Kotorske da iz starog manastira Savina svi zajedno uputimo poruku da nikome nećemo dati svoje svetinje i grobove predaka. Kako branili svoje svetinje i grobove, tako nam Bog pomogao“, stoji u pozivu.

https://mitropolija.com/2019/08/11/svetostefanski-crkveno-narodni-sabor-u-savini/

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar